Τρίτη 21.05.2024
More

  Φραστικό επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Σουηδή ΥΠΕΞ

  Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε, είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων

  Φραστικό επεισόδιο είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η Σουηδή ομόλογός του, Αν Λίντε, στο πλαίσιο της συνάντησής τους στην Άγκυρα.

  Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, η τελευταία ζήτησε από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα της από τη Συρία και τόνισε ότι δεν πρέπει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, γεγονός που προκάλεσε την οργή Τσαβούσογλου.

  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε έντονο ύφος τη ρώτησε «γιατί το λέει αυτό και ποιος της έδωσε εντολή να το κάνει» και γιατί δε μιλάει για τους Τουρκοκύπριους στην Κύπρο και τους υδρογονάνθρακες, προσθέτοντας ότι στηρίζει με τη στάση της το PKK.

  Επίσης, o Tσαβούσογλου κατηγόρησε ουσιαστικά την Ε.Ε. για μεροληπτική στάση σε σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου και την Κύπρου.

  «Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων; Γιατί να μην τονιστεί η δίκαιη κατανομή των πόρων υδρογονανθράκων; Λόγω της άδικης αλληλεγγύης εντός της ΕΕ, που τυφλώνει τόσο την Ενωση, όσο και τον λαό», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ενώ έθεσε στο κάδρο της επίθεσης και την Ελλάδα, σχετικά με το προσφυγικό, λέγοντας:

  «Εάν είστε ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν βλέπετε την Ελλάδα όσον αφορά τους πρόσφυγες;».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ