Τρίτη 21.09.2021
More

  ΓΕΡΜΑΝΙΑ- Πάνω από 1.600 οι νεκροί και 99.000 τα κρούσματα

  Τις τελευταίες 24 ώρες, 173 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, στη Γερμανία.  

  Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.607 στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και αναρτά σε ειδικό ιστότοπο το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, που ειδικεύεται στις μεταδοτικές ασθένειες. Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία, αυξήθηκαν κατά 3.834 το τελευταίο 24ωρο και ανέρχονται σήμερα σε 99.225.

  Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων αυξήθηκε, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση των προηγούμενων τεσσάρων συναπτών ημερών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Και οι δύο αριθμοί είναι αισθητά υψηλότεροι από εκείνους που κατέγραφε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ χθες Δευτέρα (92 θάνατοι, 3.677 κρούσματα μόλυνσης).

  Μέρκελ: Θα ήμουν κακή καγκελάριος αν έλεγα πότε θα αρθούν τα μέτρα

  Τη Δευτέρα, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως υπάρχουν θετικά στοιχεία σε ό,τι αφορά την πορεία του κορωνοϊού στη Γερμανία, αλλά ακόμη δεν υπάρχει δυνατότητα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

  «Θα ήμασταν μια κακή κυβέρνηση, αν δεν σκεφτόμασταν μέρα-νύχτα το πώς θα επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή στους κανονικούς ρυθμούς της προστατεύοντας παράλληλα την δημόσια υγεία, αλλά θα ήμουν κακή Καγκελάριος, εάν ήδη σήμερα ανακοίνωνα μια ημερομηνία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Εξακολουθούμε να ζούμε στην πανδημία», τόνισε η Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ανακοινώσεις της αυστριακής κυβέρνησης για άρση πολλών μέτρων στις 14 Απριλίου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η Γερμανία πρέπει να αποφασίσει με βάση τα δικά της δεδομένα. Την πρώτη θέση έχει η υγεία». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι ιατρικές συνθήκες, η κυβέρνηση θα φροντίσει για την επαναλειτουργία της χώρας.

  Η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «συμμετρικό σοκ» που πλήττει το ίδιο όλα τα μέλη της ΕΕ. «Είναι προς το συμφέρον όλων – και της Γερμανίας – η Ευρώπη να βγει ισχυρή από αυτή την πρόκληση. Η Γερμανία ευημερρεί όταν ευημερεί και η Ευρώπη. Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή Ευρώπη και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», τόνισε η καγκελάριος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ