Πέμπτη 20.06.2024
More

  Τέλος οι ταυρομαχίες στην Κολομβία από το 2027

  Οι βουλευτές της Κολομβίας ψήφησαν σήμερα την απαγόρευση των ταυρομαχιών από το 2027.

  Μετά τη λήψη της σημαντικής αυτής απόφασης για ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια εκατοντάδες οργανώσεις για την προστασία των ζώων,  η γερουσιαστής Αντρέα Παντίγια σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, τόνισε πως «έχουμε κάνει ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός. Η θανάτωση ταύρων θα απαγορευθεί στην χώρα». Σημειώνεται πως η ίδια υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για την κατάργηση του αποτρόπαιου θεάματος στην χώρα της Αμερικής, με την μεγαλύτερη παράδοση στις ταυρομαχίες.

  Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των «πράσινων» βουλευτών και θα τεθεί σε ισχύ σε σε τρία χρόνια, δηλαδή από το 2027, εγκρίθηκε με 93 ψήφους υπέρ και μόλις δύο κατά. Κατά την διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, το κράτος θα πρέπει να εγγυηθεί εναλλακτικές θέσεις εργασίας για άτομα που εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τις ταυρομαχίες και να προσαρμόσει τις αρένες της χώρας σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

  Το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2018,  ενέκρινε τις ταυρομαχίες σε πόλεις και χωριά με σχετική παράδοση και άφησε τους βουλευτές να εφαρμόσουν πιθανούς περιορισμούς και ήδη από το 2020, στην Μπογκοτά και στο Μεντεγίν οι ταυρομαχίες δεν επιτρέπονται. Ωστόσο στην πόλη Κάλι, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, οι ταυρομαχίες βρίσκονται στο επίκεντρο των παραδοσιακών φεστιβάλ.

  Εκτός από την Κολομβία, αξίζει να σημειωθεί πως οι υπόλοιπες χώρες της Νότιας Αμερικής που απαγορεύουν τις ταυρομαχίες, είναι η Βραζιλία, η Χιλή, η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Γουατεμάλα.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ