Κυριακή 26.05.2024
More

  Ξεπεράστηκε το όριο των 5 δισ. χρηστών στα social media

  Ο αριθμός των ενεργών χρηστών στα social media πέρασε το όριο των 5 δισεκατομμυρίων το 2023, δηλαδή το 62,3% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

  Ο αριθμός των χρηστών των social media έχει αυξηθεί κατά 5,6% σε διάστημα ενός έτους, όταν ο παγκόσμιος πληθυσμός γνώρισε μια ανάπτυξη κατά 0,9%, διευκρινίζει η έκθεση την οποία συνέταξαν η υπηρεσία We are social και η εταιρεία Meltwater, βάσει των εκτιμήσεων του Kepios, ενός εξειδικευμένου συμβουλίου στη μελέτη των ψηφιακών χρήσεων. Συγκριτικά, 5,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

  Πρώτο σε σειρά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε αριθμό χρηστών, κατατάσσεται το Facebook (όμιλος Meta), που γιορτάζει την Κυριακή την 20η επέτειό του. Το Facebook μετρά συνολικά 2,19 δισεκατομμύρια χρήστες. Προηγείται του Instagram (1,65 δισεκατομμύρια), ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί το TikTok (1,56 δισεκατομμύρια).

  Η έκθεση αναγνωρίζει, εντούτοις, έναν βαθμό ανακρίβειας που οφείλεται κυρίως στους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς και στους χρήστες που εγγράφονται με διαφορετικές ταυτότητες.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ