Τετάρτη 18.05.2022
More

  Βασίλης Κικίλιας: Το 2022 πάμε για ολική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

  Αισιόδοξος για τον τουρισμό στη χώρα το νέο έτος εμφανίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

  Σε ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρά την πανδημία «η Ελλάδα και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021, εμφάνισε αξιοσημείωτη αντοχή ως αγαπημένος προορισμός ξένων επισκεπτών».

  Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στη Βουλή για τον νέο προϋπολογισμό, «ο Τουρισμός ήταν μία από τις πρώτες κοινωνικές δραστηριότητες που ανεστάλησαν παγκόσμια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αλλά η Ελλάδα και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021, εμφάνισε αξιοσημείωτη αντοχή ως αγαπημένος προορισμός ξένων επισκεπτών, κι αυτό δεν πρέπει να το προσπεράσουμε χωρίς να το αναλύσουμε».

  Ο υπουργός Τουρισμού είπε, πως στόχος μας είναι το 2022 καλώς εχόντων των πραγμάτων, να πάμε σε ολική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού. Γι’ αυτό το λόγο από σήμερα τρέχει στο εξωτερικό η καμπάνια μας για τον χειμερινό τουρισμό. Θα ακολουθήσει η καμπάνια για τον εσωτερικό τουρισμό και μετά για το city break, ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

  Η θερινή περίοδος θα ξεκινήσει το 2022 από το Μάρτιο για όσους προορισμούς μπορούν, κυρίως λόγω κλίματος, να το υποστηρίξουν. Και με μεγάλη αισιοδοξία στις επαφές μας με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, τους tour operators, τις εταιρείες κρουαζιέρας, βλέπουμε αύξηση διαθεσιμότητας, πτήσεων, δρομολογίων και προορισμών.

  Τουρισμός: Θετικά δείγματα

  Η ταξιδιωτική κίνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε περισσότερο από 90% σε σχέση με το 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 140%, ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8,033 δις ευρώ, 5 δις παραπάνω από το αντίστοιχο πλεόνασμα του 2020 και όταν κλείσει το έτος θα δούμε ότι ξεπεράσαμε κατά πολύ τα 10 δις ευρώ. Υπενθυμίζω ότι οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για έσοδα της τάξης των 5 – 6 δις ευρώ.

  H μέση κατά κεφαλήν δαπάνη από τον κάθε επισκέπτη, φέτος αυξήθηκε πάνω από 20% με τον κάθε έναν να δαπανά παραπάνω από 600 ευρώ.

  Ποσοτικοί δείκτες, με δύο απτά και σαφή ποιοτικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Έλληνες πολίτες και δεύτερον, αύξηση του εισοδήματος για όλα τα επαγγέλματα τα οποία συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το τουριστικό προϊόν.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ