Κυριακή 25.07.2021
More

  Μαλλί βάρους 35 κ. αφαιρέθηκε από πρόβατο

  Είχε να κουρευτεί χρόνια, μετά βίας έβλεπε

  Ένα τεράστιο βάρος έφυγε από τον Baarack όταν εντοπίστηκε σε δάσος. Κυριολεκτικά, καθώς από αυτό το πρόβατο αφαιρέθηκαν 35 κιλά μαλλιού.

  Ένας πολίτης βρήκε το πρόβατο σε δάσος στη Βικτόρια της Αυστραλίας και ειδοποίησε την οργάνωση Edgar’s Mission. Εκεί το ζώο κουρεύτηκε για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια και το μαλλί που αφαιρέθηκε ζύγισε 35,4 κιλά.

  Ο Baarack δεν ζούσε πάντα στη φύση. Διαπιστώθηκε ότι κάποτε του είχε τοποθετηθεί ταμπελάκι σήμανσης στο αυτί, αλλά αυτό φαίνεται πως σχίστηκε από το μαλλί.

  «Τα πρόβατα πρέπει να κουρεύονται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, αλλιώς το μαλλί συνεχίζει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει, όπως συνέβη σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε ο Κάιλ Μπέχρεντ της οργάνωσης.

  «Αν και οι οπλές του είναι σε πολύ καλή κατάσταση από το τρέξιμο πάνω σε πέτρες στο δάσος, είναι λιποβαρής και εξαιτίας όλου αυτού του μαλλιού μετά βίας μπορούσε να δει», συμπλήρωσε. Πλέον, ο Baarack ζει μαζί με τα υπόλοιπα πρόβατα που έχουν διασωθεί, σε φάρμα της οργάνωσης. Η ιστορία του αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του πόσο ανθεκτικά και θαρραλέα ζώα είναι τα πρόβατα, σημείωσε ο Μπέχρεντ.

   

   

  Με πληροφορίες από Reuters

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ