Τετάρτη 16.06.2021
More

  Καμπάνια ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»

  Η ενημερωτική καμπάνια, για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που συμπυκνώνονται στο πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ», ξεκίνησε στο Νομό Ιωαννίνων.

  Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, περιόδευσαν την Παρασκευή 12 Ιονίου, στην κεντρική αγορά των Ιωαννίνων, μαζί με τον ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη, την βουλευτή Ιωαννίνων, Μ. Τζούφη και τους πρ. βουλευτές, Γ. Στέφο και Χ. Μαντά.

  Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων:

  «Στις συζητήσεις με τον κόσμο της αγοράς και εργαζόμενους συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα προβλήματα στην ρευστότητα των μικρών επιχειρήσεων, την υποτονική κίνηση στην αγορά, την εκ περιτροπής εργασία κλπ. Κοινή μας διαπίστωση ότι το μεγάλο πρόβλημα, πέρα από την αβεβαιότητα της υγειονομικής κρίσης, είναι ότι δεν υπάρχει εισόδημα στον κόσμο, ούτε βγαίνει μεροκάματο στις μικρές επιχειρήσεις.

  Ο κόσμος της αγοράς άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την μη επιστρεπτέα ενίσχυση των 3 δις. Στις μικρές επιχειρήσεις, για την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας και την νομοθέτηση των μικροπιστώσεων, όπως επίσης και τις προτάσεις μας επιδότησης της εργασίας, ιδιαίτερα στην εστίαση και τον Τουρισμό, καθώς και την πρόταση για το έκτακτο κοινωνικό εισόδημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

  Το Σάββατο 13/6 περιοδεύσαμε στην πόλη της Κόνιτσας, όπου συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο κ. Ν. Εξάρχου και δημοτικούς συμβούλους, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Υγείας και την δομή Ψυχικής Υγείας «Νόστος», όπου συναντηθήκαμε με μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ψ.Ε.Π., τον επιστημονικό υπεύθυνο κ. Β. Παππά και πολλούς εργαζόμενους της δομής.

  Στην περιοδεία μας τέθηκαν τα ζητήματα της βελτίωσης της οδικής επικοινωνίας της Κόνιτσας, του προσφυγικού και της λειτουργίας στο παρελθόν της δομής των ασυνόδευτων, που τώρα έχει σταματήσει να λειτουργεί, της γρήγορης υπέρβασης των εμποδίων για την αυξημένη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Καβασίλων, αλλά και συνολικά της επανασυγκρότησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την περιοχή. Ενός μοντέλου ποιοτικής ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής.

  Στο Κ.Υ. μας επισημάνθηκε η έλλειψη παιδιάτρου, αλλά και η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

  Τέλος, στην δομή «Νόστος» έγινε η αναλυτική παρουσίαση της δομής, των δυσκολιών εγκατάστασης, αλλά και της ένταξης πλέον  στην κοινωνία της Κόνιτσας. Από την πλευρά της αντιπροσωπείας μας και του ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη και της βουλεύτριας Μ. Τζούφη, εκφράστηκε η διάθεση ουσιαστικής και πρακτικής συμβολής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα μιας πανέμορφης περιοχής, που ερημώνει».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ