Σάββατο 04.12.2021
More

  Το ξέκοψε ευγενικά και ο Θεοδωρικάκος

  Απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη στον Στ. Καλογιάννη για το επίδομα παραμεθορίου στους αστυνομικούς των Ιωαννίνων

  Την καταβολή του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές όλης της χώρας είχε ζητήσει ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στην Βουλή, προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, μετά από συνεργασία που είχε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, Αν. Κωνσταντινίδη και εκπροσώπους της Ένωσης.

  Στην απάντησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

  «Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι, τα ζητήματα οικονομικής φύσης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, καθορίζονται από την υφιστάμενη, κάθε φορά, δημοσιονομική πολιτική, η οποία εκφράζεται μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Υπουργείο Οικονομικών).

  Σύμφωνα δε με τις διατάξεις της παρ. Ε, του άρθρου 127, του ν. 4472/ 2017 (ΦΕΚ Α’ – 74), ως τροποποιήθηκε και ισχύει, ορίζεται ότι, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και στις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ. Το ανωτέρω επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ χορηγείται και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Οθωνών, Σαγιάδας και Σκύρου.

  Διευκρινίζεται δε ότι, οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δρώντας κατά δέσμια αρμοδιότητα, εφαρμόζουν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάτι που αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια της εκτελεστικής τους λειτουργίας, προβλεπόμενη απευθείας από τις διατάξεις του Συντάγματος, ενώ παρακολουθούν κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που άπτεται μισθολογικών θεμάτων και υποβάλλουν αρμοδίως, όπου απαιτείται, σχετικές προτάσεις για τη βελτίωση του μισθολογικού καθεστώτος».

  Ο Σταύρος Καλογιάννης προτίθεται να θέσει και πάλι το θέμα στο Υπ. Οικονομικών, ώστε το επίδομα παραμεθορίου να το λάβουν τα στελέχη της Αστυνομίας που υπηρετούν σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και όχι μόνον σε ορισμένες εξ αυτών, οι οποίες ορίζονται στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ