Δευτέρα 28.09.2020
More

  Αποχρώσεις-Αφωνία στην κυβέρνηση για μεγάλα έργα στην Ήπειρο

  Γιατί υπάρχει προβληματισμός για την επέκταση της Ιόνιας Οδού; Γιατί άνοιξε ξανά θέμα φυσικού αερίου; Αν φύγουμε λίγο από την τρέχουσα επικαιρότητα και δούμε πίσω από τις εξελίξεις, θα αναγνωρίσουμε στην ανησυχία των τοπικών φορέων το πρόβλημα έλλειψης μεγάλων έργων στην περιοχή. Μία έλλειψη που συνοδεύεται και από την αφωνία της κυβέρνησης που μοιάζει να μην έχει σχέδιο για την Ήπειρο, η οποία συνεχίζει να έχει μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομής, συγκοινωνιών και μεγάλων επενδύσεων ώστε να αλλάξει αναπτυξιακό επίπεδο.

  Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό όταν επισκέφτηκε τη Γέφυρα Πλάκας, η οποία από μόνη της είναι προφανώς ένα μεγάλο έργο, που έρχεται όμως από την προηγούμενη περίοδο. Αναμένεται τουλάχιστον να προχωρήσουν κάποια έργα για τα οποία έγιναν νύξεις σε εκείνη την επίσκεψη όπως η οδική σύνδεση για τα Πράμαντα.

  Στην πράξη η Ήπειρος χρειάζεται ακόμα μεγάλα έργα, σε γνωστά από το παρελθόν πεδία, όπως είναι πχ οι οδικοί άξονες που θα συμπληρώσουν το βασικό δίκτυο που δημιούργησε η Εγνατία με την Ιόνια.

  Ακόμα και η δυσαρέσκεια που αναδείχτηκε με την απουσία μακροχρόνιου σχεδιασμού για τη σιδηροδρομική σύνδεση, ήθελε περισσότερο να δείξει την αντίθεση φορέων της Ηπείρου προς την κυβέρνηση που δείχνει να μην περιλαμβάνει στο όραμά της τη «θωράκιση» της περιοχής με τα αναγκαία έργα.

  Αντίθετα, η πρόθεση να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας μοιάζει περισσότερο με αποχώρηση της Πολιτείας από τις επενδύσεις στην ανάπτυξη της Ηπείρου.

  Προφανώς υπάρχουν κι άλλα πεδία για να φανεί το κρατικό ενδιαφέρον για την περιοχή και σίγουρα με το νέο ΕΣΠΑ θα υπάρξουν ευκαιρίες για μεγάλες επενδύσεις με προγράμματα στην ψηφιακή καινοτομία ή την επιχειρηματικότητα κλπ. Οι ελλείψεις όμως σε βασικές υποδομές και τα μεγάλα έργα προς το παρόν συνοδεύονται από ερωτηματικά, στα οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δώσει απαντήσεις.

  Γράφει ο ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.