Τετάρτη 29.09.2021
More

  Αποχρώσεις- 1.000 ευρώ το μήνα σε κάθε νέο και νέα

  Εθνικό σχέδιο δράσης για τους νέους εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ποιος να διαφωνήσει για την ανάγκη του. Όμως αν το καλοσκεφτείς, το ίδιο αναγκαίο είναι και ένα σχέδιο για τους μεσήλικες ή τους ηλικιωμένους. Αν πιάσουμε δηλαδή τις ηλικίες και το πώς περνάνε οι άνθρωποι θα δούμε ότι όλοι έχουν ανάγκη για στήριξη.

  Αλλά ας πούμε ότι επιλέγουμε τους  νέους γιατί είναι το μέλλον. Αν είναι να ασχοληθούμε δεν πρέπει να δούμε τα βασικά πρώτα; Γιατί και τα data χρειάζονται αφού η επικοινωνία παίζει βασικό ρόλο στη ζωή τους, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε ότι το κόστος σύνδεσης είναι μεγάλο στην Ελλάδα. Ας κοιτάξουμε συνεπώς πώς να μειωθεί το κόστος για να επικοινωνούν όλο οι Έλληνες.

  Και ξέρουμε ότι τα βασικά για κάθε νέο σε όλον τον κόσμο είναι να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, ανάπτυξη των δεξιοτήτων του και εργασία.

  Δεν μπορούν να αλλάξουν οι συνθήκες στη χώρα μας, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει μία βασική πολιτική αλλαγών;

  Και αλλαγή δεν είναι κάποια κίνητρα για λιγότερους φόρους ή ένα επίδομα σε κάποιον εργοδότη. Καλύτερα θα ήταν να μειωθεί η μαύρη εργασία που είναι ελληνικό φαινόμενο και αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας. Πουθενά στην Ευρώπη δεν κλέβουν έτσι τους εργαζομένους.

  Θα μπορούσε να δίνεται ένα πλουσιοπάροχο επίδομα σε κάθε νέο ώστε να σπουδάσει ή να καταρτιστεί ή στην αρχή της εργασίας του (π.χ. 1.000 ευρώ το μήνα). Αλλά είμαστε μακριά από τέτοιες λύσεις. Γιατί όλα τα κάνουμε επικοινωνία και πολιτικό ανταγωνισμό.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ