Κυριακή 25.10.2020
More

  Αποχρώσεις- Ας δούμε και την πλευρά της αξιολόγησης

  Τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα θα γίνονται γάμοι και κηδείες με 20 άτομα για να περιοριστούν οι συναθροίσεις. Όχι δεν είναι καλή κατάσταση αυτή. Στην ουσία είναι μία μορφή καραντίνας. Προφανώς και είναι αναγκαία, δεν κρίνουμε εδώ το μέτρο. Αλλά η κατάσταση είναι αρνητική, δύσκολη. Ποιος θα σκεφτόταν πριν από μερικά χρόνια ότι δεν θα είχε όλους τους φίλους του στον γάμο του.

  Και μην υποτιμάμε και το ζήτημα της κηδείας. Στην κηδεία ο κόσμος πηγαίνει όχι μόνο για να εκφράσει τη θλίψη του, αλλά για να δείξει ότι συμμετέχει στο πένθος, σαν μία έκφραση συλλογική της τοπικής κοινότητας. Είναι βαθιά πράγματα αυτά και προέρχονται από τον βαθύ χρόνο επίσης.

  Και προφανώς τα μέτρα είναι προσωρινά και θα έρθει ο καιρός- γιατί θα έρθει, ας είμαστε βέβαιοι- που θα επιστρέψουμε στις ζωές μας με όσα γνωρίζαμε και θα κάνουμε όσα σήμερα πρέπει να τα κάνουμε περιορισμένα.

  Κι αν κάτι πρέπει να σκεφτούμε αυτόν τον καιρό και τους επόμενους μήνες που θα είναι δύσκολοι, είναι να ξεχωρίσουμε τι αξίζει για εμάς να κάνουμε, να αξιολογήσουμε τη σημασία των πραγμάτων και τις ανάγκες μας. Κι αν αποφασίσουμε αύριο που θα λήξουν όλα να κάνουμε μία γιορτή με 10 άτομα ή με χίλια, να το κάνουμε γιατί πραγματικά το θέλουμε και μας ικανοποιεί.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  30 νέα κρούσματα στα Γιάννενα- 39 στην Ήπειρο

  Συνολικά 39 τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο. 

  Νέο ρεκόρ κρουσμάτων- 935 το τελευταίο 24ωρο

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας με 935 νέες μολύνσεις το Σάββατο.

  «Επιστρέφει» το πετρέλαιο λόγω χαμηλής τιμής

  Χαρακτηριστικό της νέας χειμερινής περιόδου

  Πρόβλημα με διάταξη για την εμπορία καυσόξυλων

  Πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα με μία νομοθετική ρύθμιση ανέλαβε η περιφέρεια Ηπείρου

  Αναζητούνται λύσεις για να μειωθεί η πίεση

  Στα «κόκκινα» το ΠΓΝΙ νοσηλεύοντας δεκάδες ασθενείς με covid-19

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.