Πέμπτη 17.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Χρειάζεται η αντιπρόταση για τα πανεπιστήμια

  Αν η κυβέρνηση επιμένει ότι προσφεύγει ως τελευταία λύση στην αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια για να αντιμετωπίσει τη βία, όπως την ορίζει, τότε και η αντιπολίτευση οφείλει να δείξει την αντιπρότασή τους ώστε να γίνει κοινή γνώση των πολιτών.

  Το κίνημα κατά της παρουσίας της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια έχει καταφέρει να προσεγγίσει μεγάλα ακροατήρια και να αναδείξει και τη μοναδικότητα αυτού του εγχειρήματος σε διεθνές επίπεδο. Είναι αξιοσημείωτο ότι βρήκε και “γέφυρες” ακόμα και μέσα στη ΝΔ, που εκφράζονται όχι τόσο ανοιχτά ίσως λόγω του πολιτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί, αλλά σθεναρά κυρίως μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά και στον Τύπο.

  Τώρα, όμως είναι η ευκαιρία και για το επόμενο βήμα: Την αντιπρόταση για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων. Πλέον, η πολιτική δεν γίνεται με βάση την παράδοση και τα κεκτημένα. Τίποτα πια στην κοινωνία δεν είναι αυτονόητο, ούτε καν η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Τώρα χρειάζεσαι διαρκώς προτάσεις στο τραπέζι.

  Και πέφτει η ευθύνη κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΚΙΝΑΛΛ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που είναι μικρότερα αλλά έχουν φωνή, να καταθέσουν ολοκληρωμένο σχέδιο για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

  Στην εποχή μας μετράει η πρόταση που πέφτει πάνω στο τραπέζι.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ