Τρίτη 14.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Χρειάζεται συμφωνία για τις πολιτικές σωφρονισμού

  Η κυβερνητική ήττα στην υπόθεση του νέου ανθρώπου που ήθελε να σπουδάσει μέσα από τη φυλακή, είναι μεγάλη γιατί μπορούσε να την αποφύγει. Γιατί επέμεινε όμως μέχρι το τέλος ενώ διαφαινόταν ότι θα υποχωρήσει από μέρες;

  Ίσως γιατί μοιάζει οι διοικούντες να μην έχουν γείωση με την κοινωνία. Πιστεύουν πιθανόν ότι όποιοι δεν είναι μαζί τους είναι αντίπαλοι. Επιπλέον έδειξαν, ότι δεν έχουν την πολιτική αντίληψη της συνομιλίας με τους απέναντι, τις γέφυρες που παλιότερα η εκάστοτε πολιτική τάξη αξιοποιούσε και για να έχει συναντίληψη της κατάστασης και για να δημιουργεί συνθήκες διατήρησης της ισχύος του κράτους.

  Στην περίπτωση του σωφρονισμού και της τήρησης του Δικαίου, καμία εξουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνη της. Στους καιρούς μας χρειάζεται συναίνεση και κοινωνική και σε επίπεδο πολιτικό. Όλοι είναι υπέρ της τήρησης των νόμων, το πνεύμα όμως της δικαιοσύνης χρειάζεται κι ένα μέτρο που το βρίσκει κανείς και μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση.

  Απόδειξη τα μέτρα που λαμβάνονται ενίοτε για αποσυμφόρηση των φυλακών ή μείωση του δικαστικού φόρτου στην περίπτωση υποθέσεων με μικρές ποινές. Γίνεται πια κατανοητό ότι εναλλακτικές ποινές όπως η κοινωνική εργασία πρέπει να προχωρήσουν. Και χρειαζόμαστε φυλακές με ποιοτικές συνθήκες, με σχολεία, διαδίκτυο, δημιουργικότητα. Αυτός δεν είναι ο δρόμος προς τον σωφρονισμό;

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επέστρεψε στα σύνορα της Αλβανίας

  Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να επιστρέψει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα σύνορα της Αλβανίας και συγκεκριμένα στην Κακαβιά.

  Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αλλάξει την απόφαση για την Αγία Σοφία

  Για «ευρύτατη συναίνεση για κυρώσεις στην Τουρκία εάν προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

  Δικαιωμένος ο Δήμος Μετσόβου για τα μεγάλα αιολικά

  Για μία προσέγγιση που δικαιώνει και τους ισχυρισμούς και τη θέση του δήμου Μετσόβου, για την προοπτική εγκατάστασης και λειτουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στην οροσειρά του Περιστερίου, έκανε λόγο ο Κων. Τζαφέας

  Φωτοβολταϊκό σύστημα προσφέρει «Ενέργεια για Ζωή»

  Στη δωρεά  ενός  σύγχρονου Φωτοβολταϊκού συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, προχώρησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.