Δευτέρα 30.11.2020
More

  Αποχρώσεις- Δεν είναι δεδομένο το φυσικό τοπίο

  Δεν είναι καλή εξέλιξη η κοπή στα πλατάνια της παραλίμνιας ζώνης για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους. Παρ’ όλα αυτά είναι αναγκαία.

  Πολλοί εκπλήσσονται με τον κίνδυνο που εμφανίστηκε, λόγω της  μεγάλης μεταβολής που επιφέρει αφού ξεραίνει τελείως το δένδρο. Έχει χρόνια όμως η δράση του, απλώς δεν το βλέπαμε στον αστικό ιστό.

  Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η πρόοδος των ανθρώπινων κοινωνιών και των πόλεων δεν συμβαδίζει και μία ανάλογη φυσική εξέλιξη που θα υποσχόταν για χάρη των ανθρώπων ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί ποτέ. Η φύση έχει τους δικούς της κανόνες και δεν είναι απλώς το φόντο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

  Και να θυμίσουμε, ότι η παραλίμνια εικόνα των Ιωαννίνων, που αποτελεί και μέρος της ταυτότητάς τους, έχει ιστορία λιγότερη των 100 χρόνων, ένα ελάχιστο δηλαδή στα εκατομμύρια χρόνια ζωής της λίμνης και του γύρω φυσικού περιβάλλοντος. Πρέπει να έχουμε επίγνωση πόσο εφήμερα είναι τα ανθρώπινα.

  Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να αξιοποιηθεί η πρόοδος της επιστήμης στο να προλαμβάνει ή να διορθώνει τα «λάθη» της φύσης. Όσο είναι δυνατόν πρέπει να ασχολούμαστε και να φροντίζουμε το περιβάλλον, το οποίο αποδεικνύεται ότι δεν είναι δεδομένο.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  20 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- 7 στα Ιωάννινα, 10 στην Πρέβεζα

  20 νέα κρούσματα στην Ήπειρο περιλαμβάνει η γεωγραφική κατανομή του ΕΟΔΥ

  Κεραμέως: Σύνθετη διαδικασία το άνοιγμα των σχολείων

  Την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

  Τα σενάρια για την εστίαση τα Χριστούγεννα 

  Ποιους αφορά η άρση του lockdown για την εστίαση 

  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

  Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.