Δευτέρα 06.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Δεν είναι διαδικαστικό θέμα οι διαδηλώσεις

  Γιατί χρειάζεται νέος νόμος για τις διαδηλώσεις; Ποια είναι χρησιμότητά του που δεν καλύπτεται από παλιότερους νόμους; Μια απάντηση πιθανόν να είναι η κατάργηση παλιών, αυταρχικών προβλέψεων, χουντικής εμπνεύσεων. Αν είναι έτσι αναρωτιέσαι γιατί δεν καταργούνταν τόσα χρόνια. Αλλά κάθε εκσυγχρονισμός είναι για καλό. Όμως και μέχρι σήμερα, αν έπρεπε η αστυνομία να διαλύσει μία συγκέντρωση, το έκανε. Τι νέο να προστεθεί σε αυτή τη δυνατότητα. Κι αν γινόταν κάτι παράνομο σε μία συγκέντρωση, προφανώς και υπήρχαν νόμοι που προέβλεπαν την αντιμετώπισή του. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη χώρα και δεν έχει κενά νόμων.

  Τα όσα γνωρίζουμε σήμερα και μέχρι να μελετήσουμε το νομοσχέδιο που μόλις χτες δημοσιοποιήθηκε, δίνουν βάρος στην αδειοδότηση της συγκέντρωσης και στην ανάληψη ευθύνης ονομαστικά από κάποιον διοργανωτή. Τέτοιες προβλέψεις υπάρχουν κι αλλού και σίγουρα και με τους προηγούμενους νόμους θα υπήρχε διαδικασία να δεις ποιος διοργανώνει και τι. Το κατ’ αρχάς ερώτημα είναι αν η νέα νομοθέτηση έχει σκοπό να αποθαρρύνει τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

  Γιατί, το να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα που θα καταγράφεται το αίτημα για συγκέντρωση πχ στην υποστήριξη ενός απεργού πείνας και να δίνει την έγκρισή του ένας δημοτικός υπάλληλος ώστε να γνωρίζει ο δήμος τι θα γίνει σε μία πλατεία, δεν είναι παράλογο. Αλλά το να ζητάς ευθύνες από έναν διοργανωτή γιατί έγιναν φασαρίες σε μία πορεία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, μοιάζει μη δόκιμο.

  Άλλωστε όλα κρίνονται στην πράξη. Και σήμερα μοιάζει πολύ δύσκολο να μετατραπεί μία πολιτική πράξη σε αμιγώς διαχειριστικό ζήτημα. Θα δούμε στη συζήτηση συνεπώς τι ισχύει…

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.