Τετάρτη 16.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Δεν θα ξεχαστεί η αληθινή αγορά

  Μπορεί να αποθεώσαμε το εμπόριο από μακριά και τις ηλεκτρονικές αγορές όλο αυτό το διάστημα που ήμασταν μέσα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και η απόλυτη λύση. Δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική. Περισσότερο τις ανάγκες μας καλύψαμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το αντίθετο, θα αυξηθεί κι άλλο, λόγω και της επέκτασης του γρήγορου ίντερνετ και της εξοικείωσης που αποκτήσαμε με την τεχνολογία. Είναι εύκολο και απλό.

  Παρ’ όλα αυτά δεν είναι ασήμαντα τα προβλήματα που καταγράφηκαν. Είδαμε παραγγελίες που αργούσαν ως και δύο μήνες, κάτι που δείχνει και προβλήματα εφοδιασμού σε πλανητικό επίπεδο. Και είδαμε και προβλήματα στη μεταφορά από τον αυξημένο όγκο των παραγγελιών. Δεν είναι συνεπώς τόσο εύκολο να αναπτυχθεί η ψηφιακή αγορά, όσο τουλάχιστον δεν έχει εγγυημένη τη ζήτηση για τα επόμενα χρόνια ώστε να επενδύσει και με ασφάλεια ισχυρά κεφάλαια.

  Επίσης, δεν έχει χαθεί η σημασία και η γοητεία ακόμα ακόμα του κανονικού εμπορίου και της διά ζώσης αγοράς. Θέλεις να δοκιμάσεις ένα ρούχο, θέλεις να ακούσεις την άποψη του έμπειρου και έμπιστου καταστηματάρχη που τον γνωρίζεις πολλά χρόνια, θέλεις επίσης και τη βόλτα σου, την επαφή με την πόλη σε συνδυασμό με τα ψώνια.

  Δεν άλλαξε τόσο η ζωή μας με το ηλεκτρονικό εμπόριο ώστε να ξεχάσουμε την αληθινή αγορά που έχει πίσω της εμπειρία μερικών χιλιάδων χρόνων.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ