Σάββατο 23.01.2021
More

  Αποχρώσεις- Δύσκολο να παραμένεις αισιόδοξος

  Η αλήθεια είναι ότι δεν αντέχονται άλλο οι αρνητικές ειδήσεις. Το έχουμε άλλωστε προσέξει και μόνοι μας. Μόλις οι κουβέντες γεμίσουν από απαισιόδοξες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας ή κακές εξελίξεις, προτιμούμε να σταματήσει η συζήτηση. Πόσο να αντέξεις κιόλας όλη αυτή τη μαυρίλα;

  Εδώ όμως υπάρχει ο κίνδυνος, να χαθούν κρίσιμες και σωστές πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να έχουμε μία ρεαλιστική εικόνα για το τι συμβαίνει και να προσαρμόζουμε ανάλογα και τις προσδοκίες μας. Επίσης, αν απωθούμε συνέχεια την κατάσταση μπορεί να καταλήξουμε να ζούμε και σε μία επίπλαστη νέα συνθήκη που να στηρίζεται σε μία ψευδή και διαστρεβλωμένη προσέγγιση της πραγματικότητας. Και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο όχι μόνο θα βιώνουμε ματαιώσεις, αλλά θα μειώνουμε και τα μέτρα προφύλαξης από τη νόσο.

  Ενέχει κινδύνους η αποχή από τη σωστή ενημέρωση.

  Έτσι όμως, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να είσαι και σωστά ενημερωμένος- που σημαίνει να αφομοιώνεις και τις αρνητικές εξελίξεις που ακόμα είναι πολλές- και να διατηρείς την αισιοδοξία αλλά και την καθημερινή δημιουργικότητά σου.

  Θέλει πολύ αγώνα για να κρατάς ζωντανή την ελπίδα.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  Προηγούμενο άρθροΤα του Καίσαρος…
  Επόμενο άρθρο800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ