Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Έλειψε ο διάλογος και το κλίμα κατανόησης

  Δύο συμπεράσματα από την ένταση που προκλήθηκε κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου με την εμφανή και γενικευμένη στάση της αστυνομίας να μην επιτρέπει καμία σχεδόν πολιτική έκφραση και να δηλώνει παρών ακόμα και σε μία καθιστική διαμαρτυρία βουλευτών που τηρούσαν τα μέτρα απόστασης.

  Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση μετέτρεψε την κατάσταση σε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση και κοινωνικούς φορείς και αναβάθμισε το επίπεδο προστασίας από τη μετάδοση της νόσου σε θέμα ασφάλειας και προστασίας του νόμου και της τάξης γενικώς.

  Αυτό έγινε με την αποδοχή της απόφασης της Αστυνομίας να απαγορεύσει κάθε είδους συνάθροιση άνω των τριών ατόμων,  αλλά και με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις υπουργών και στελεχών που ήθελαν να υποδείξουν στα κόμματα, τις οργανώσεις και τους πολίτες πώς θα εκφραστούν πολιτικά για μία πολύ σημαντική ιστορική στιγμή της δημοκρατίας. Και μάλιστα το έκαναν προληπτικά πριν καν δουν το πώς θα εκδηλωθεί αυτή η έκφραση.

  Έτσι εκτέθηκαν όταν είδαν πώς τα περισσότερα κόμματα της Βουλής εκφράστηκαν με πολύ προσεκτικό τρόπο, αναντίστοιχο με την κινητοποίηση της Αστυνομίας.

  Το δεύτερο είναι ότι οι διαδηλωτές και όσοι κινητοποιήθηκαν αντιμετωπίστηκαν περίπου σαν αρνητές της νόσου που διαπράττουν ένα ατομικό αδίκημα που χρήζει προστίμου και περιορισμού ενώ ήταν κατά πλειοψηφία πολιτικά υποκείμενα που είχαν συλλογική δράση. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν νομίζεις ότι τελείται ένα αδίκημα καλείς τον πρόεδρο του κόμματος και του αποδίδεις την ευθύνη και τις συνέπειες της.

  Τι δεν έγινε συνολικά και είχαμε αυτές τις δύο καταλήξεις; Δεν έγινε διάλογος, επαρκής, γόνιμος, επίμονος ώστε να καταλήξει και σε αποτελέσματα. Αν είχε γίνει αυτός ο διάλογος θα γνώριζε ίσως η κυβέρνηση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα έκανε μία συμβολική ενέργεια στο ΕΑΤ ΕΣΑ, οπότε θα μειωνόταν και η ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης., Γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι σκοπός ήταν η πολιτική αντιπαράθεση και η στοχοποίηση της αντιπολίτευσης.

  Ό,τι κι αν ήταν πάντως ο στόχος, δεν επιτεύχθηκε, αφού και οι εκδηλώσεις έγιναν και η κυβέρνηση δεν βρήκε τα ακροατήρια που περίμενε αφού για την κοινή γνώμη ακόμα, τα πολιτικά ζητήματα πρέπει να λύνονται με πολιτικό τρόπο και όχι με την κινητοποίηση της Αστυνομίας.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  14 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-12 στα Ιωάννινα

  Στα 14 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.