Πέμπτη 28.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Ένα μοντέλο που μας ταιριάζει

  Αναπτύσσεται μία συζήτηση για το αν θα μπορούσε να είναι αλλιώς η κατάσταση με λιγότερα περιοριστικά μέτρα και περισσότερες ελευθερίες που θα επέτρεπαν και στην αγορά να κινηθεί καλύτερα.

  Είναι μάλλον μία θεωρητική και κατ’ επέκταση άγονη συζήτηση γιατί έτσι κι αλλιώς τα μέτρα
  ισχύουν οπότε πρέπει και να τηρούνται. Κι αυτό έχει τη σημασία του όχι γιατί πρέπει να επιβάλλεται και σιωπή και απουσία κριτικής όπως υπονοούν κάποιοι υποστηρικτές της κυβέρνησης.

  Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα ακολουθώντας τους ειδικούς, ανήκουν σε ένα αποδεκτό διεθνώς πλαίσιο, αυτό που ορίζεται ως μέτρα «απόστασης» και είναι μία συντηρητική πρόταση που θέλει όλη την κοινωνία να συμβάλλει ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων. Πιο ανοιχτές είναι οι επιλογές που έχει κάνει η Σουηδία ή οι ΗΠΑ ενώ στη συζήτηση έχει μπει και το μοντέλο της Ν. Κορέας με τους συνεχείς ελέγχους ώστε να απομονώνονται οι φορείς του ιού. Αλλά ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τις πολιτικές των μέτρων κι ας αναρωτηθούμε κάτι πρωθύστερο: Εμείς πόσοι έτοιμοι είμαστε να εφαρμόσουμε ποια μέτρα; Μήπως η απάντηση περνάει και στο πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία μας;

  Η αποδοχή των μέτρων από την πλειοψηφία δείχνει ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε εκτεθειμένους τους ηλικιωμένους, ούτε προωθούμε ατομικές λύσεις. Είναι ένα μοντέλο που το θεωρούμε ανθρώπινο, μας ταιριάζει και πιστεύουμε ότι θα αντέξουμε και να το διατηρήσουμε για ένα μήνα τουλάχιστον ακόμα. Το αν θα πληγεί περισσότερο η οικονομία μας θα το δούμε, ίσως όμως κι εκεί η λύση να είναι ανάλογη: Να πρέπει να βγούμε και από αυτήν την κρίση όλοι μαζί χωρίς να αφήσουμε τον κόσμο στο περιθώριο. Ας το σκεφτούμε…

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.