Πέμπτη 28.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Έπρεπε να τα είχαμε κάνει καλύτερα

  Το ότι έπρεπε να κάνουμε για να είμαστε στη δύσκολη θέση σήμερα δεν έχει να κάνει με την αναγκαία στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας ή των μηχανισμών πρόληψης.

  Είναι αυτονόητο κάτι τέτοιο και δεν πρέπει να απομειώνουμε τη σημασία μίας τέτοιας συζήτησης όσο κι αν προκαλεί αμηχανία στους κυβερνώντες ή όσους βλέπουν με στενά ιδεολογικά γυαλιά τα ζητήματα του κράτους πρόνοιας.

  Μία άλλη πτυχή είναι η ετοιμότητα των υποδομών. Και δεν εννοώ απλώς ζητήματα ποιότητας στην κατασκευή που είναι αυτονόητα πολύ σημαντικά. Ας πούμε, ότι κάτι έχει καταφέρει η χώρα μας σε αυτό το επίπεδο. Αυτό που δεν έχουμε καταφέρει είναι η ενσωμάτωση υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, η δημιουργία προωθημένων δομών και υποδομών που βλέπουν στις ανάγκες του μέλλοντος, η διασύνδεση στην επικοινωνία και η πλήρης ψηφιοποίηση.

  Κάπως δύσκολα ακούγονται ίσως όλα αυτά, αλλά αν τα ψάξουμε ένα ένα θα δούμε ότι έχουν το ρόλο τους. Αν είχαμε μεγαλύτερη ψηφιοποίηση στη ζωή μας δεν θα μας άγχωνε πώς θα στείλει ο πληθυσμός ένα sms για τη μετακίνησή του ή πώς θα γίνουν ηλεκτρονικές πληρωμές. Κι αν είχαμε καλύτερες υποδομές, από αυτές που εύκολα λέμε ότι «είναι πολυτέλεια» όταν τις βλέπουμε να λειτουργούν, δεν θα ανησυχούσαμε για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων πχ σε μία μεγάλη υπηρεσία.

  Στις δύσκολες ώρες βγαίνουν ακριβώς όσα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα χρόνια και δεν κάναμε. Ούτε καν τότε που υπήρχαν κεφάλαια.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανακοινώθηκε το σχέδιο στήριξης των αερομεταφορών – Μέτρα 115 εκατ. ευρώ

  Τους άξονες στήριξης τού κλάδου των αερομεταφορών ανακοίνωσαν με κοινό δελτίο Τύπου τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Μεταφορών.

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.