Τρίτη 28.06.2022
More

  Αποχρώσεις – Ερωτήματα στην αρχή της προεκλογικής περιόδου

  Την ώρα που οι δήμοι της χώρας δεν γνωρίζουν αν θα υλοποιήσουν έργα μέσα από το κρατικό πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης», ο πρωθυπουργός βρήκε χτες το χρόνο να συμμετέχει στην προώθηση του νέου ΕΣΠΑ από το οποίο αναμένει η οικονομία 26 δισ. ευρώ και οι περιφέρειες περίπου το ένα τρίτο εξ αυτών. Και μπορεί αυτά να έχουν ειπωθεί κι άλλες φορές, τώρα όμως όλα δείχνουν ότι φέρνουν πιο κοντά τις εκλογές.
  Κι αυτό ίσως τελικά να μην είναι και τόσο αρνητικό.

  Γιατί αν θέλεις να γίνει η δουλειά σου σε αυτή τη χώρα, πρέπει κάπως να ακουστεί η φωνή σου. Και ήρθε η ώρα να ακουστεί και η φωνή των δήμων, τώρα που πιέζονται τα υπουργεία να δείξουν έργο.

  Και ίσως να ακουστούν κι άλλες φωνές άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δεν θα θέλει πια να χαλάσει χατίρια και ας μην ξεχνάμε ότι και οι βουλευτές κάτι πρέπει να έχουν να πουν πιο συγκεκριμένο. Περνάμε στην περίοδο που χίλιοι καλοί χωράνε, φτάνει να ψηφίσουν και σωστά!

  Πιο πίσω από όλα αυτά όμως που λίγο πολύ τα ξέρουμε και από άλλες εκλογικές περιόδους και ας λένε όλοι ότι «αλλάζουμε» και «έρχεται το νέο», το ανησυχητικό είναι ότι τα πράγματα δεν πάνε όντως καλά. Η ανησυχία είναι εύλογη για πολύ πιο ουσιαστικούς λόγους.

  Οι μειωμένοι εδώ και χρόνια μισθοί, μειώθηκαν κι άλλο επί της ουσίας. Κυριολεκτικά δεν βγαίνει μήνας. Και είναι απορίας άξιο να πιστεύουμε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση σε δύο τρεις μήνες.

  Μετά βλέπεις ότι έχουν κολλήσει μεγάλα τμήματα της οικονομίας και της αγοράς. Δεν δημιουργούνται νέες δουλειές, νέες θέσεις εργασίας, νέος πλούτος.

  Το ότι ευθύνεται η διεθνής κατάσταση και συγκυρία, είναι μέρος μόνο της αλήθειας., Γιατί αλλιώς σε τι χρειάζεται μια κυβέρνηση; Ας διορίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μία νέα τρόικα τότε για να δικαιωθούν κι όσοι υποστήριζαν τυφλά τα μνημόνια.
  Το κεντρικό ερώτημα είναι: Μπορεί η χώρα να βγει από αυτήν τη δυσμενή κατάσταση που έχει βρεθεί και ποια είναι τα πολιτικά σχέδια που κατατίθενται προς αυτήν την κατεύθυνση;

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ