Κυριακή 22.05.2022
More

  Αποχρώσεις- Ευκαιρία να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το στρατόπεδο

  Η δυνατότητα που φαίνεται ότι ανοίγει για παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών, μόνο θετική είδηση μπορεί να είναι. Γιατί η πόλη έχει ανάγκη αυτών των εκτάσεων που θα της επιτρέψουν να αναπτύξει πράσινες πολιτικές για τον ελεύθερο χώρο. Η βάση άλλωστε έχει τεθεί από την προηγούμενη φορά που επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο.

  Το σημαντικό είναι προφανώς να μην σταματήσει η διεκδίκηση ειδικά από τον Δήμο αφού μόνο μία διαρκώς ανοιχτή διαβούλευση με τα επιχειρήματα πάνω στο τραπέζι μπορεί να ανοίξει και χώρους και να φέρει πιο κοντά τη λήψη αποφάσεων. Το έχουμε δει και με άλλες περιπτώσεις παραχώρησης στρατοπέδων, ότι απαιτείται χρόνος και στέρεος σχεδιασμό; ώστε να πειστούν όλες οι πλευρές ότι αξίζει τον κόπο να προχωρήσουν.

  Από εκεί και πέρα, έχει σημασία να βρεθεί το σημείο καμπής, εκείνο το όριο πάνω στο οποίο η πόλη και οι φορείς θα πρέπει να κινηθούν αποφασιστικά και να συγκλίνουν στο αίτημα για την παραχώρηση του στρατοπέδου. Και για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, χρειάζεται να ανοίξει προφανώς εκ νέου ο διάλογος και πιο σύντομα πια σε σχέση με το παρελθόν, να προχωρήσει και στη διατύπωση συγκεκριμένου σχεδίου.

  Η ευθύνη εδώ βαραίνει περισσότερο τον Δήμο Ιωαννιτών αφενός γιατί είναι ζήτημα που αφορά την πόλη, αφετέρου γιατί έχει ήδη την πρόταση για το Πάρκο Πυρσινέλλα που γειτνιάζει και έχει μία μοναδική ευκαιρία για τη διατύπωση ενός οράματος για ανάπλαση της περιοχής που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  Από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ