Τετάρτη 31.05.2023
More

  Αποχρώσεις-Γιατί δεν μπορείς να περπατήσεις γύρω από τη λίμνη;

  Αν θέλει κάποιος ή κάποια να περπατήσει τον παραλίμνιο δρόμο στο σύνολο της λίμνης, περιμετρικά, να τρέξει ή να κάνει ποδήλατο, δεν μπορεί να το κάνει. Μπορεί μόνο σε κάποια τμήματα από τα οποία μόνο ένα είναι σχετικά ασφαλές, στις «γέφυρες». Κατά τα άλλα, μόνο προβλήματα θα βρει.

  Αν το σκεφτούμε, είναι εντελώς παράλογο. Να είσαι δίπλα σε μία λίμνη και να μην μπορείς να περπατήσεις γύρω της. Δρόμο για τα αυτοκίνητα σκέφτηκαν να κάνουν, αναχώματα για να κόψουν τη ροή της σκέφτηκαν επίσης, άπειρες χρήσεις γης επίσης, αλλά να τρέξεις και να περπατήσεις όχι.

  Κάθε φορά που τίθεται αυτό το θέμα, αμέσως οι τοπικές και κρατικές αρχές φέρνουν αντιρρήσεις και εμπόδια. Δεν είναι σαφείς οι αρμοδιότητες, χρειάζονται απαλλοτριώσεις, δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχουν κονδύλια, δεν συμφωνούν όλοι στους ίδιους στόχους. Και δεν έχουν γίνει παρά τα λιγότερα. Ο κόσμος θέλει να περπατήσει και του λένε ωμά ότι δεν μπορούν να το κάνουν. Τότε σε τι χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι σύλλογοι, οι φορείς, τα υπουργεία και το κράτος;

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ