Δευτέρα 18.01.2021
More

  Αποχρώσεις- Η άρνηση συνδέεται με τα άτομα

  Κατά πάσα πιθανότητα η άρνηση του εμβολίου θα μεγεθυνθεί το επόμενο διάστημα. Θα περάσει εκεί η άρνηση του ίδιου του ιού και της πανδημίας που υποχώρησε μπροστά στον μεγάλο αριθμό νεκρών. Δεν είναι εύκολο να είσαι αρνητής στην επαρχία πια στη Λάρισα ή τις Σέρρες όταν ακούς κάθε μέρα για γνωστούς που αρρώστησαν ή και πέθαναν. Το καταλάβαμε και στα Γιάννενα που είχαμε τα μισά και λιγότερα κρούσματα για ένα διάστημα και τρομάξαμε από το εύρος της διασποράς.

  Με την άρνηση του εμβολίου είναι πιο άνετα ο άλλος. Αφήνει τους άλλους να εμβολιάζονται οπότε έχει την εξασφάλιση ότι αναπτύσσεται η ανοσία και δεν θα κινδυνεύσει και επιπλέον μπορεί να κάνει και το κομμάτι του με κάτι πολύπλοκο για το οποίο εμφανίζεται να έχει γνώμη σε ένα πεδίο που δοκιμάζονται παγκόσμια η ελίτ των επιστημόνων. Ξέρεις τι είναι να λες όχι σε νομπελίστες και παγκόσμια ερευνητικά κέντρα. Νιώθεις ότι είσαι κάποιος, ότι παίζεις έναν ρόλο;

  Για αυτό και παλιότερα ήταν λιγότερο το κύμα άρνησης στα εμβόλια. Γιατί ο κόσμος δεν είχε εγκολπώσει τον ναρκισσισμό και τη δύναμη που του δίνει ένα σύστημα που αποθεώνει την ατομικότητα και γεμίζει επιχειρήματα για τα ατομικά δικαιώματα τον σύγχρονο καταναλωτή. Το αγοράζω άρα υπάρχω είναι συνώνυμο με το έχω δικαίωμα να αγοράζω ό,τι θέλω και αυτή η πτυχή των δικαιωμάτων του πολίτη και της δημοκρατίας, το δικαίωμα στις αγορές, αποθεώθηκε και κυριαρχεί τα τελευταία 40 χρόνια. Κι όταν μεγάλοι ηγέτες διέδωσαν την αρχή ότι δεν υπάρχει λαός, ούτε κοινωνία παρά μόνο άτομα τότε και γιατί και τα «άτομα» να μην κάνουν ό,τι θέλουν.

  Τα βρίσκουμε όλα μπροστά μας τώρα που καλούμαστε να πράξουμε συλλογικά, σαν μία κοινή ομάδα.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ