Τρίτη 07.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Η ατομική ευθύνη είναι σημαντική

  Είναι ακόμα δειλά τα βήματα προς τα έξω. Κανείς δεν βγαίνει στο δημόσιο χώρο χωρίς επιφυλάξεις. Αλλά έχει σκάσει κι ο κόσμος, δεν μπορεί να μείνει άλλο μέσα. Κι αυτό συνιστά μία αντίφαση. Η ατομική επιλογή απομένει η τελευταία επιλογή, αλλά δεν είναι ασήμαντη. Προφανώς κι εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε και τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την ασφάλειά μας.

  Αλλά ο δημόσιος χώρος, είναι κι ευθύνη των θεσμών του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό άλλωστε και όλη αυτή η νομοθέτηση των μέτρων προφύλαξης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν τι πρέπει να γίνει. Για να υπάρχουν κανόνες.

  Το κρίσιμο που δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε είναι ότι θα κρατήσει καιρός πολύς που θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Ακόμα κι αν βγουν τα εμβόλια, θα περάσει ένα διάστημα να προφυλαχθεί όλος ο κόσμος και να υπάρξει ανοσία. Κατά συνέπεια η ατομική ευθύνη είναι και θα παραμείνει σημαντική.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Υποτονική κίνηση σε μεταβαλλόμενο σκηνικό

  Υποτονική, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, είναι η τουριστική κίνηση στα ηπειρωτικά παράλια, πλησιάζοντας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και με τα δεδομένα να μεταβάλλονται διαρκώς. 

  Στη Γέφυρα Πλάκας το Σάββατο ο πρωθυπουργός

  Στην Ήπειρο αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.