Τετάρτη 08.12.2021
More

  Αποχρώσεις- Η επέκταση της πόλης προς τα νότια

  Έβλεπα τις προηγούμενες ημέρες μέσα από το αυτοκίνητο πόσο αλλάζει το τοπίο στην περιοχή προς το πανεπιστήμιο. Δεν είναι μόνο η ανάπλαση του δρόμου, αλλά κυρίως οι σχεδιασμοί για νέες χρήσεις. Το Κέντρο Τεχνολογίας που ανακοινώθηκε ή τα νέα κτίρια για ερευνητικούς σκοπούς που σχεδιάζονται, προσθέτουν νέους «όγκους» στην περιοχή, που σημαίνει περισσότερους ανθρώπους, αυτοκίνητα, κίνηση.

  Ήδη άλλωστε έχει προστεθεί χωρίς να το πολυκαταλάβουμε η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που προσθέτει νέες χρήσεις και προσελκύει και περισσότερο κόσμο.

  Κι αν προχωρήσει και η εγκατάσταση του νέου Κλειστού στο χώρο του Πανηπειρωτικού πιο κάτω, τότε γίνεται φανερό ότι αλλάζει η περιοχή αυτήν της πόλης και επεκτείνεται η πόλη προς τα νότια.

  Και ανεξάρτητα πώς αξιολογεί κάποιος τις νέες χρήσεις και την επέκταση, δεν μπορεί να μη δει ότι θα απαιτηθούν και πολιτικές κάλυψης νέων αναγκών. Οι μετακινήσεις, οι συγκοινωνίες, οι ελεύθεροι και κοινόχρηστοι χώροι, οι ποιοτικοί χώροι εργασίας, αλλά και αναψυχής, η δημιουργία νέων ζωνών κατοικίας ή κατανάλωσης είναι μέσα στο παιχνίδι πια και έρχονται σύντομα κοντά μας.

  Αμέσως αμέσως μας δείχνουν πόσο χρήσιμο θα ήταν ας πούμε το τραμ στην πόλη και το λεκανοπέδιο. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε και για το μέλλον.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ