Κυριακή 29.11.2020
More

  Αποχρώσεις- Η ευκαιρία για ένα νέο σκαλί για την εκπαίδευση

  Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές αυτές τις μέρες συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που κρίθηκε ως μονόδρομος μετά το κλείσιμο των σχολείων.

  Στα πανεπιστήμια η κατάσταση είναι ομαλή και τα μαθήματα γίνονται κανονικά, κάτι που δείχνει ότι το σύστημα πήγε καλά εκεί που είχε ήδη δοκιμαστεί με άλλες αφορμές και στο παρελθόν και είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους καθηγητές και τους φοιτητές. Η εμπειρία και η χρήση των τεχνολογικών μέσων αποδείχτηκαν κρίσιμοι παράγοντες.

  Στα σχολεία, φάνηκε ότι υπήρξαν προβλήματα κυρίως στις συνδέσεις και την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων τις ίδιες ώρες, όσο περνάνε οι μέρες όμως λύνονται όλο και περισσότερα. Η συζήτηση που άνοιξε σχετικά είχε και πολιτικό πρόσημο αφού ασκήθηκε κριτική στο υπουργείο Παιδείας ότι προχώρησε σε ανακοινώσεις χωρίς να έχει ολοκληρώσει την τεχνική προετοιμασία. Η κριτική είναι δίκαιη γιατί δημιούργησε σε ένα βαθμό και εντυπώσεις, με τους εκπαιδευτικούς να βάλλονται ότι οι ίδιοι δεν ήταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουν. Ένα δεύτερο μέτωπο ήταν περισσότερο ιδεολογικό, για το κατά πόσον η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να υποκαταστήσει την εκπαίδευση μέσα στην τάξη. Προφανώς και δεν είναι αυτός ο ρόλος της, όμως έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη φάση δεν μιλάμε για εκπαιδευτικά συστήματα, αλλά για το πώς θα κρατηθούν κοντά στην εκπαίδευση παιδιά που έχουν αποκλειστεί στο σπίτι τους μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση.

  Αλλού είναι το κλειδί όμως της νέας συζήτησης που θα μπορούσε να ανοίξει όταν ανοίξουν και τα σχολεία. Κι έχει να κάνει με την ανάγκη ο εκπαιδευτικός κόσμος να μπει μπροστά από τις εξελίξεις και σε συνεργασία με την Πολιτεία να δημιουργήσουν νέα επίπεδα εκπαίδευσης, μέσα στα οποία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν θα είναι μια επιλογή απλώς, αλλά μία ψηφίδα ενός μεγαλύτερου συστήματος. Δεν χρειάζονται ούτε νέοι εγκύκλιοι, ούτε εντολές, ούτε νέοι νόμοι. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να αναζητήσει και να διεκδικήσει προφανώς, την επόμενη μέρα ένα ολοκληρωμένο σχολείο στο οποίο η τεχνολογία και η διασύνδεση θα είναι καθημερινά εργαλεία όλων. Και δεν θα φοβάται καμία κρίση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Κεραμέως: Σύνθετη διαδικασία το άνοιγμα των σχολείων

  Την επόμενη εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

  Τα σενάρια για την εστίαση τα Χριστούγεννα 

  Ποιους αφορά η άρση του lockdown για την εστίαση 

  Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

  Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Κυριακής σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ

  Δύο έργα 7,5 εκατ. στην Ήπειρο μέσω «Αντώνης Τρίτσης»

  Ανακοίνωσε ο υπουργός Τ. Θεοδωρικάκος στη διάσκεψη της ΚΕΔΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.