Κυριακή 05.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Η Φύση σαν εξαίρεση

  Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που μας ήταν πιο ζεστή η ημέρα του περιβάλλοντος. Είχαμε πολύ εθελοντισμό, βγαίναμε έξω να δηλώσουμε την αγάπη μας για το πράσινο. Τα τελευταία χρόνια κάπως μειώθηκε αυτή η τάση και φέτος σίγουρα όλα είναι πιο διαφορετικά με όσα περάσαμε.

  Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Το αντίθετο. Ακόμα και οι αντιδράσεις στον νέο περιβαλλοντικό νόμο- ο οποίος έχει ένα συχνά αντιπεριβαλλοντικό πνεύμα- δείχνουν το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει ακόμα στον κόσμο αλλά ίσως και κάποιες νέες κατευθύνσεις που παίρνει.

  Ακόμα και η πανδημία έδειξε ότι τα προβλήματα πλέον είναι πλανητικά κι ότι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να λυθούν. Και η Κλιματική Αλλαγή δείχνει και το επίπεδο του προβλήματος πλέον. Γιατί γίνεται φανερό ότι μόνο μέσα από μία συνολική αλλαγή του τρόπου ζωής μας και των διαδρομών που παίρνουν οι οικονομίες και οι αγορές μπορεί να δούμε και πραγματικές αλλαγές. Είναι σαν τα μικρά άγρια ζώα που μπήκαν στις πόλεις της καραντίνας. Υπάρχουν, αλλά είναι έξω από τις ζωές μας σε «κανονικές» συνθήκες. Η Φύση σαν εξαίρεση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Πάνω από 4.000 επιβάτες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

  Επιτυχημένο το τεστ λειτουργίας των πρώτων ημερών

  Απόφαση που επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις

  Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων μιλά για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας και την Αγιά Σοφιά.

  Αργότερα τα θυρανοίξια του Αγ. Παϊσίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Οριστική είναι η ματαίωση των θυρανοιξίων του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

  Δρομολογείται το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού

  Στη δρομολόγηση του μεγάλου έργου αλλαγής και ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού της πόλης, προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Επιπρόσθετη προσπάθεια στήριξης της αγοράς

  Μία επιπρόσθετη προσπάθεια στήριξης της αγοράς και εμπέδωσης ενός κλίματος ασφαλείας επιχειρεί η κυβέρνηση ανακοινώνοντας νέα μέτρα. 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.