Παρασκευή 01.03.2024
More

  Αποχρώσεις- Η γιορτή στην πόλη με τοπικό χρώμα

  Η εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας την Πρωτοχρονιά και η συμμετοχή του κόσμου στο Πνευματικό Κέντρο, επιβεβαίωσε ότι αυτή η συναυλία ταιριάζει στις ανάγκες της πόλης και μπορεί να καθιερωθεί ως η κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τη νέα χρονιά.

  Είναι καιρός να αναβαθμιστεί άλλωστε και το τυπικό της ημέρας με τις δεξιώσεις των Αρχών και να συμπεριλαμβάνει και την κοινωνική συμμετοχή. Όσο για το μουσικό μέρος, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί και πέραν των βιεννέζικων βαλς. Κατά συνέπεια, υπάρχει ένας οδηγός για του χρόνου.

  Οι ανοιχτές εκδηλώσεις της παραμονής στις πλατείες, δεν πολυταιριάζουν στις ελληνικές πόλεις. Κι όχι γιατί δεν είναι της παράδοσής μας, αλλά γιατί οι πόλεις μας είναι μικρές και δεν έχουν μητροπολιτικό χαρακτήρα. Με το ζόρι Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν τα μεγέθη για τέτοιες εκδηλώσεις που ταιριάζουν περισσότερο στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εκεί δηλαδή που και εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι, και έχουν την ανάγκη προερχόμενοι από διαφορετικές κουλτούρες και αστικά περιβάλλοντα, να βρεθούν στον ίδιο χώρο για να δημιουργήσουν κοινές εμπειρίες και να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση κοινών ταυτοτήτων.

  Σε μικρές πόλεις σαν τα Γιάννενα προτιμούμε να αλλάζουμε το χρόνο σε πιο μικρή κλίμακα, με λίγους φίλους και την οικογένεια, ακόμα και μόνοι μας ίσως, και μπορούμε στη συνέχεια, αργότερα μέσα στη νύχτα να διασκεδάσουμε, έχοντας πολλές επιλογές.

  Ακόμα και η δυναμική που δείχνει η κίνηση στους δρόμους τις παραμονές, από το μεσημέρι ως νωρίς το βράδυ, δείχνει ότι διαμορφώνεται πλέον ένα στυλ, ένας τρόπος ζωής τις γιορτές που ταιριάζει και με τις ιδιαιτερότητες της πόλης μας. Και ήδη το υιοθετούν και οι επισκέπτες της όπως φάνηκε και φέτος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ