Δευτέρα 03.08.2020
More

  Αποχρώσεις- Η λογική της χαλάρωσης

  Μπορείς να κρατήσεις έναν νέο άνθρωπο να μη βγει έξω αυτές τις μέρες; Να μην πάει στη θάλασσα; Έχουν σκάσει και τα παιδιά από την καραντίνα και την απουσία κοινωνικής ζωής τόσους μήνες. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα των ημερών με τα μέτρα πρόληψης.

  Το άλλο είναι όλοι εκείνοι που κάνουν δεν ξέρουν ή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει όντως κορωνοϊός. Ή έστω όσοι βολεύονται με την κατάσταση χαμηλής μεταδοτικότητας. Εκμεταλλεύονται και μία κατάσταση αδράνειας του κράτους που εντοπίζεται ενίοτε και χαλαρώνουν πολύ. Δεν είναι κατά βάση ότι δεν φοβούνται, αλλά ότι ξεθαρρεύουν και αυτό σημαίνει ότι δεν τους χτυπάει κανένα καμπανάκι.

  Χωρίς μάσκες σε κλειστούς χώρους, χωρίς αποστάσεις, χωρίς αποφυγή της κατά πρόσωπο συνομιλίας, πώς να κρατηθεί ένα τείχος πρόληψης;

  Αυτό ζούμε στις μέρες μας. Μία εύλογη τάση φυγής και μία απώθηση στα σκληρά μέτρα. Λογικά όλα αυτά. Αλλά αυτό θα κατανοήσει και ο ιός κάποια στιγμή που ούτε αυτιά ούτε μυαλό έχει, αλλά έχει αποδείξει ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται καταστάσεις.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Μητροπολίτης Μάξιμος- Προσέλευση στις εκκλησίες με προσοχή και ευθύνη

  Για την εφαρμογή των νέων μέτρων και τη χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας μίλησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

  Θετικό κρούσμα στα Γιάννενα- Το πρώτο μετά από καιρό

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας από τα Ιωάννινα που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 1-2 Αυγούστου.

  Τι αλλάζει για μάσκες, γάμους, νοσοκομεία και ΜΜΜ- Nέα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες έφερε και νέα μέτρα, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.  

  16.353 επιχειρήσεις έκαναν χρήση των μέτρων

  Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο έκανε χρήση των δυνατοτήτων που πρόσφερε το ελληνικό κράτος.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.