Πέμπτη 08.12.2022
More

  Αποχρώσεις – Η μεγάλη προσφορά του Μανώλη Γλέζου

  Τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης», όπως τον αποκάλεσε ο Σαρλ ντε Γκωλ, τον Μανώλη Γλέζο, τίμησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, έπειτα από πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, αλλά με ευρεία αποδοχή από το Ευρωκοινοβούλιο. Κατάμεστη η αίθουσα που γινόταν χτες οι παρουσιάσεις για την προσφορά του.

  Και είναι κάτι που άξιζε στον Μανώλη Γλέζο. Γιατί σε όλη του τη ζωή στάθηκε πιστός στις αξίες της Αντίστασης και του αντιφασιστικού αγώνα, και διεκδίκησε την ελευθερία και τη χειραφέτηση για όλους τους ανθρώπους. Υπό κάποια έννοια έθεσε ένα πολιτικό, φιλοσοφικό ερώτημα για την υπεράσπιση του ανθρώπου, πάνω από την τρέχουσα πολιτική και αυτό το διέκριναν πολλοί και ειδικά οι νέοι.

  Η Ευρώπη αναζητά συνεχώς αξίες και πρόσωπα που τις εκφράζουν ώστε να διαμορφώσει τις σύγχρονες ταυτότητές της. Και θα πρέπει να είναι περήφανη και η χώρα μας που μπορεί να ακούγεται το όνομά της στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών αξιών μέσα από το έργο και τη ζωή τέτοιων σημαντικών προσωπικοτήτων όπως ο Μανώλης Γλέζος.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ