Τετάρτη 02.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Η πόλη γίνεται άξενη

  Δυσκολεύει πολύ η σχέση μας με την πόλη. Μην την υποτιμάμε αυτή τη σχέση γιατί αν δεν υπάρχει, αν μειώνεται, χάνεται και η αστική αντίληψη, η αντίληψη για την πόλη. Και η μεγάλη δυσκολία πια, το εμπόδιο, είναι τα περιοριστικά μέτρα και οι καραντίνες. Απαραίτητες προφανώς για να μειώσουμε τη μετάδοση της νόσου, όμως σαφώς μας κρατάνε μακριά και από τους ανθρώπους και από την πόλη.

  Υπάρχει μία αίσθηση οικειότητας όταν τα πράγματα λειτουργούν ομαλά, Νιώθουμε την πόλη σαν το σπίτι μας. Οι δρόμοι της μας είναι γνωστοί από την παιδική μας ηλικία, υπάρχουν γωνιές που δεν έχουν αλλάξει και γίνονται σημεία αναφοράς, κι ακόμα κι εκεί που έχουν επέλθει μεγάλες αλλαγές είναι η μνήμη της απουσίας που πάλι μας δένει με τον τόπο.

  Τώρα όμως με τις αποστάσεις και κυρίως με τον φόβο της συνάντησης και της επαφής, η πόλη γίνεται άξενη, μας φοβίζει, νιώθουμε ότι είμαστε σε κίνδυνο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Δεν γίνεται τουλάχιστον να διατηρηθεί χωρίς να αφήσει ίχνη πάνω μας. Όσο παρατείνεται, αναγκαστικά μας μαθαίνει και να ζούμε με αποστάσεις. Και ίσως να το συνηθίσουμε και να μην μπορούμε να επιστρέψουμε στην παλιά κανονικότητα όπως θέλουμε να λέμε εκείνη την περίοδο που αναγνωρίζαμε τον άνθρωπο από μακριά, χωρίς μάσκα και με το χέρι μπροστά, έτοιμο για έναν χαιρετισμό.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

  Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

  Πέτσας για παράταση lockdown: «Θέλουμε περισσότερο χρόνο»

  Παράταση του lockdown προανήγγειλε ουσιαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινές δηλώσεις του

  Σειρά πήραν τα πλατάνια στην Βορ. Ηπείρου

  Μετά τα πλατάνια που κόπηκαν στο παραλίμνιο και στο Κάστρο, σειρά πήραν τρία ακόμη μεγαλύτερα σε ηλικία και μέγεθος δένδρα, στη νησίδα της Βορ. Ηπείρου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.