Τρίτη 15.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Η προσμονή μπορεί να αλλάξει την κατάσταση

  Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση φέτος ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Ο κόσμος είναι ακόμα πολύ κουμπωμένος και διστάζει να βγει έξω, κάτι που είδαμε και με το άνοιγμα της εστίασης. Τα κρούσματα είναι πολλά ακόμα και το κυριότερο, φέτος έχουμε την εμπειρία της νόσου, κάτι που δεν το είχαμε πέρυσι. Το δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας την έφεραν δίπλα μας και όλο και ακούσαμε για κάποιον γνωστό μας που νόσησε. Δεν είναι θεωρητική δηλαδή η ανησυχία μας.

  Επίσης υπάρχει αυτή η αίσθηση του φόβου, πιο πολύ της απώθησης του έξω, λόγω της μακράς περιόδου εγκλεισμού. Και είναι και τα μέτρα που τηρούμε, όπως οι μάσκες που δεν κάνουν εύκολη την καθημερινότητα για κανέναν μας.

  Αυτές οι συνθήκες δεν επιτρέπουν τις χαλαρές εξόδους και αυτό το κλίμα που μας ωθεί σε μια συναυλία ή παράσταση.

  Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένας παράγοντας που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση. Και δεν είναι ο εμβολιασμός που αυξάνεται και δημιουργεί όντως τη βάση για την ασφάλειά μας. Είναι η ανάγκη που έχουμε, η προσμονή για να βγούμε έξω που θα μας δώσει τη δύναμη να επιστρέψουμε στη συνήθειά μας. Κι ας ευχηθούμε να αρκεί αυτή η προσμονή για να καταφέρουμε κι όλοι μαζί να νικήσουμε την πανδημία.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ