Δευτέρα 03.08.2020
More

  Αποχρώσεις- Η πρωτοπορία ως πρώτη επιλογή

  Εκατό χρόνια να συζητάμε για το πώς ενισχύεται από το Δημόσιο ο πολιτισμός άκρη δεν θα βγάλουμε σε αυτή τη χώρα. Κι αυτό γιατί δεν μπορούμε να συζητήσουμε έτσι κι αλλιώς με θεσμικό και οργανωμένο τρόπο και γιατί η Πολιτεία δεν έχει μακροχρόνιες πολιτικές. Είναι του βλέποντας και κάνοντας.

  Για τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας τα είπαμε να μην τα ξαναλέμε. Έπρεπε και πρέπει να βρεθούν τρόπο απτής ενίσχυσης των καλλιτεχνών.

  Για τη μεγαλύτερη εικόνα όμως, τις πολιτικές στήριξης όλο τον χρόνο και με διάρκεια, οι κανόνες είναι διαφορετικοί.

  Ο κυριότερος πρέπει να είναι ότι το κράτος- και κατ’ επέκταση και οι δήμοι και οι φορείς και οι σύλλογοι- πρέπει να ενδιαφέρονται για δύο πόλους, για την εκπαίδευση και για την καινοτόμα, πρωτότυπη παραγωγή. Περί της εκπαίδευσης, δεν χρειάζεται καν να περιγραφούν οι ανάγκες. Ωδεία, σχολές, ακαδημίες, πανεπιστήμια, φεστιβάλ, έπρεπε να είναι ζωντανές κοιτίδες πολιτιστικής εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

  Για την πρωτοτυπία όμως προφανώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί είναι και πιο υποκειμενικά. Η Ελλάδα όμως χρειάζεται ένα σοκ καινοτομίας στην τέχνη. Κι ίσως οι δημόσιοι πόροι να πρέπει να κατευθυνθούν στην πρωτοπορία και την πιο προωθημένη πρόταση, σε όλο εκείνο το πεδίο της καλλιτεχνικής παραγωγής που μοιάζει ακατανόητο από τους πολλούς, αλλά μπορεί να γονιμοποιήσει στη συνέχεια αν γίνει με όρους, όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα της χώρας. Όταν διαθέτεις λιγοστούς πόρους πρέπει να βλέπεις στο μέλλον.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Μητροπολίτης Μάξιμος- Προσέλευση στις εκκλησίες με προσοχή και ευθύνη

  Για την εφαρμογή των νέων μέτρων και τη χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας μίλησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

  Θετικό κρούσμα στα Γιάννενα- Το πρώτο μετά από καιρό

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών της γυναίκας από τα Ιωάννινα που βρέθηκε θετική στον κορωνοιό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 1-2 Αυγούστου.

  Τι αλλάζει για μάσκες, γάμους, νοσοκομεία και ΜΜΜ- Nέα μέτρα λόγω αύξησης κρουσμάτων

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες έφερε και νέα μέτρα, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.  

  16.353 επιχειρήσεις έκαναν χρήση των μέτρων

  Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο έκανε χρήση των δυνατοτήτων που πρόσφερε το ελληνικό κράτος.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.