Τρίτη 07.07.2020
More

  Αποχρώσεις- Η θέαση του παρελθόντος περνά από την παραδοχή των λαθών

  Όταν μιλάμε σήμερα για τους νεκρούς “που έγραψαν ιστορία”, μιλάμε για εμάς, για τη δικιά μας διαδρομή, τη δική μας νεότητα. Και το προσωπικό παρελθόν μας είναι πάντα μια “κατασκευή”, μία διαρκής και αγωνιώδης προσπάθεια να φτιάξουμε έναν εαυτό, ένα αφήγημα για τον εαυτό μας, που να μπορεί να στέκεται κι όταν εμείς θα έχουμε φύγει από τη ζωή.

  Σήμερα είναι εύκολο να πεις καλά λόγια για έναν μεγάλο πολιτικό ή έναν καλλιτέχνη στην επέτειο του θανάτου του. Όταν ζούσε όμως ποια γνώμη είχες για αυτόν, τι συνέβαινε στα αλήθεια και πόσο σε επηρέαζε;

  Συχνά ξεχνάμε τι γινόταν τότε, ίσως και γιατί δεν μας αρέσει και η προσωπική μας στάση εκείνο τον καιρό.

  Το πρόβλημα έρχεται όταν έχουμε αλλάξει τελείως απόψεις μέσα στο χρόνο. Δεν είναι κακό προφανώς. Η αναθεώρηση είναι υγιές σύμπτωμα μίας ζωής που έτσι κι αλλιώς αλλάζει και πρέπει να αλλάζει.

  Όμως θα πρέπει να παραδεχόμαστε αυτές τις αλλαγές και να αποδεχόμαστε τα λάθη μας. Μόνο τότε άλλωστε επέρχεται και η κάθαρση και όντως προχωράμε δημιουργικά.

  Αλλιώς, χωρίς παραδοχή, μετατρέπουμε το παρελθόν σε ένα λούνα παρκ με τα παιχνίδια του παρόντος. Και τα φαντάσματα από το τούνελ με τα τέρατα, καμιά φορά ζωντανεύουν και έρχονται- τουλάχιστον στα όνειρά μας.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Μ. Ελισάφ: «Αυτονόητη η συζήτηση για τα LED στην Οικονομική»

  Απολύτως απαραίτητη και αυτονόητη χαρακτηρίζει ο Μ. Ελισάφ την συζήτηση του θέματος της ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού στην επικείμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο για τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων

  Στις 25 Ιουνίου δημοσιεύθηκε η ΥΑ 77275/Ζ1 (Β’ 2549) με τις αντιστοιχίες των Πανεπιστημιακών Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.