Σάββατο 28.03.2020
More

  Αποχρώσεις- Κέλυφος ανοιχτότητας το παλιό πανεπιστήμιο

  Η όλη συζήτηση για την αξιοποίηση του παλιού Πανεπιστημίου πρέπει κάποια στιγμή να λήξει.

  Το θέμα του ιδιοκτησιακού στην ουσία δεν υφίσταται πλέον και αυτό που λείπει φανερά, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για τις μελλοντικές του χρήσεις, Ιδέες υπάρχουν πολλές στο τραπέζι, οφείλουν οι τοπικές αρχές να τις οργανώσουν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση και να αναζητήσει χρηματοδοτικούς πόρους.

  Προσωπική μου θέση είναι ότι το κτίριο αυτό προσφέρεται για τη δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου που θα ικανοποιεί περισσότερες από μία ανάγκες. Στην πράξη μπορούν να γίνουν όλα όσα έχουν προταθεί πλην ελαχίστων. Μπορούν να γίνουν γραφεία υπηρεσιών που να συνυπάρχουν όμως με ένα κέλυφος για πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις και καινοτομία, όπως και μία μεγάλη αίθουσα εκθέσεων και εκδηλώσεων. Ο συνδυασμός των προτάσεων αυτών έχει ως βασική στόχευση και ένα βιώσιμο εργαλείο συντήρησης του κτιρίου και στο μέλλον που προϋποθέτει τη συνεργασία πολλών τοπικών αρχών (Δήμος, Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο κα) οι οποίες θα μπορούν προοπτικά να υλοποιούν και ευρωπαϊκά προγράμματα ενισχύοντας τη δημόσια χρηματοδότηση και προσελκύοντας και ιδιώτες.

  Το κρίσιμο στην πρόταση αυτή είναι η ανοιχτότητα. Να είναι ένα κτίριο ανοιχτό στους πάντες και στις πιο σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις που τρέχουν σήμερα στην Ευρώπη. Θέλουμε ένα κτίριο γεμάτο ζωή, νεανικότητα και δημιουργία. Αλλιώς, αν είναι να το κλείσουμε για πέντε γραφεία και μερικές λογικές του παρελθόντος περί ιδιοκτησίας, ας μην το κάνουμε καθόλου. Στο κάτω κάτω, αν δεν μπορούμε να το λειτουργήσουμε με έναν νέο τρόπο, ας το γκρεμίσουμε ώστε να μην συκοφαντείται άλλο και η πινακίδα που φέρει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  32 νεκροί συνολικά και 95 νέα κρούσματα

  Ενενήντα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 1061. Τέσσερα άτομα εξέπνευσαν στο ίδιο διάστημα και ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται στα 32. 

  Παράταση στην υποβολή δηλώσεων λόγω κορωνοϊού

  Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων, «για την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών - φοροτεχνικών» δεδομένων των προβλημάτων που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.

  Δύο νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα- Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ήπειρο

  Η εικόνα ως προς τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου, το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

  Παραδόθηκαν οι πρώτες 3D προσωπίδες στο ΠΓΝΙ

  Στη διάθεση των ιατρών του ΠΓΝΙ βρίσκονται ήδη οι πρώτες προσωπίδες υψηλής προστασίας που εκτυπώθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, από μέλη μίας ομάδας καθηγητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και ιδιωτών.

  Προβληματισμός αντιπολίτευσης για δωρεά στον ΟΚΠΑΠΑ

  Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό του ιδρύματος της χορηγίας με αναφορές στον Τζορτζ Σόρος και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ενάντια σε «θεωρίες συνομωσίας».

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.