Δευτέρα 02.08.2021
More

  Αποχρώσεις- Κοντά στον άνθρωπο

  Δεν είναι σωστό να λες “ξεστοκάρονται” τα εμβόλια, γιατί και αποτελεσματικά είναι και ανθρώπους αφορούν. Όταν όμως τα αποσύρεις στις αποθήκες και θα δίνεις λίγα κι αν, πώς θα το ονόμαζες; Όχι φυσικά “στοκάρισμα”, ε; Δεν κάνεις τέτοια λάθη. Μπορείς όμως άνετα να προκαλείς σύγχυση στον κόσμο, την ώρα που είσαι στο μέγιστο της προσπάθειας για τον εμβολιασμό.

  Αυτό το σκεφτόμουν χτες το πρωί και σχολίαζα με αναρτήσεις. Όμως από ένα σημείο και πέρα κουράζεσαι να σαρκάζεις μία κατάσταση που είναι ήδη πολύ γκροτέσκο. Δεν καταλαβαίνει και ο άλλος πότε αστειεύεσαι και πότε όχι, γιατί ήδη νιώθει ενίοτε ότι ζει σε μία μετέωρη κατάσταση με μπόλικες δόσεις φάρσας. Πριν από ένα χρόνο δεν φορούσαμε μάσκες γιατί δεν χρειάζονταν λέει, τώρα δεν μας λένε πότε θα τις βγάλουμε. Μην πούμε για τα τεστ που με το που είχαμε λίγο πυρετό έπρεπε να πληρώσουμε 150 και 200 ευρώ για φανεί αν έχουμε κορωνοϊό.

  Πέρυσι αυτά ίσως, τότε που όλα ήταν δύσκολα ακόμα και για τις κυβερνήσεις. Τώρα όμως είναι πιο εύκολα. Έχουμε πολλά και φτηνά ως δωρεάν τεστ, έχουμε εμβόλια. Γιατί δεν συνδέουν τους ανθρώπους με τον γιατρό τους και να τους συνταγογραφεί αυτός και το εμβόλιο και το τεστ αν χρειαστεί; Γιατί τόση ένταση, δηλώσεις, ανακοινώσεις κλπ; Δεν μάθαμε ότι σε αυτήν την αρρώστια πρέπει να είμαστε κοντά στον άνθρωπο; Κι ότι η καλύτερη ενημέρωση είναι αυτή που την καταλαβαίνουν όλοι με τον ίδιο, απλό τρόπο;

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ