Κυριακή 28.02.2021
More

  Αποχρώσεις- Με μεγάλη προσφορά

  Ο αθλητικογράφος και χρονογράφος του τοπικού αθλητισμού και του ΠΑΣ Γιάννινα Βαγγέλης Γυφτόπουλος έκανε μία εξαιρετική συνέντευξη του Δημήτρη Αντωνιάδη στο Φως για το γιαννιώτικο βόλεϊ και τον ΑΓΣΙ.

  Ο Δημήτρης Αντωνιάδης αποτελεί μία μεγάλη προσωπικότητα των Ιωαννίνων, χωρίς η πόλη φυσικά να το γνωρίζει και το αναγνωρίζει αφού η τοπική κοινωνία συχνά δεν μπορεί να κινηθεί πέρα από την επιφάνεια που καλύπτει η πλατεία της.

  Ο Δ. Αντωνιάδης αν και Θεσσαλονικιός διαμόρφωσε ένα μέρος της ταυτότητας της πόλης από τη δεκαετία του ’80 και μετά.

  Επειδή γίνεται και η αναφορά, αθόρυβη ήταν και η συμβολή του Δημήτρη Καραμούτσου, στην ανάπτυξη του τοπικού αθλητισμού και του βόλεϊ. Και βέβαια υπήρχαν και οι αθλητές που ξεχώρισαν σε πανελλαδικό επίπεδο επί πολλά χρόνια.

  Έχω προσωπική άποψη και για τα πρόσωπα και για τα έργα τους αφού ανήκα σε αυτήν την ωραία οικογένεια του βόλεϊ του ΑΓΣΙ από τα γυμνασιακά μου χρόνια και μόνο όφελος είχα στη ζωή μου.

  Ο αθλητισμός διαμορφώνει και ταυτότητες και χαρακτήρες και συλλογικότητες με πολύ πιο διαδραστικό τρόπο από όσο νομίζουμε.  Κατά τα άλλα, όλα μπορούν να ειπωθούν σε προσωπικό επίπεδο. Είμαστε πάντα, όσα κάνουμε. Οπότε μένει στις επόμενες γενιές να πάνε πιο μπροστά τα πράγματα.

  Είθε να βρεθούν οι άνθρωποι που θα ξανακάνουν σημαντικό το άθλημα που αγαπάμε, το βόλεϊ και θα σηκώσουν τον γιαννιώτικο αθλητισμό ψηλά.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ