Παρασκευή 23.10.2020
More

  Αποχρώσεις- Με τον παλιό τρόπο

  Αυτές τις μέρες συγκρούστηκε άγρια η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι πιο πολύ δημοκράτης και ποιος στήριξε την ακροδεξιά. Μην βιαστείτε όμως να πάρετε θέση, όχι γιατί δεν πρέπει, αλλά γιατί δεν έχει σημασία. Σίγουρα άλλωστε, θα έχετε χάσει κάποια επεισόδια και δύσκολα θα μπορέσετε να φτάσετε στην πλήρη τεκμηρίωση τη θέση σας,. Γιατί τα δύο κόμματα έφτασαν πολύ μακριά την κόντρα. Από τη χούντα, στον Εμφύλιο, τα Δεκεμβριανά, τον Στάλιν και τον Μουσολίνι και ως και τη Γαλλική Επανάσταση- δεν είμαι σίγουρος αν δεν άκουσα και κάτι για την αρχαία Σπάρτη και την καταγωγή εξ αίματος. Όλη αυτή η διαδρομή τροφοδοτεί με επιχειρήματα τη Δεξιά και την Αριστερά για τη σχέση τους με τη δημοκρατία, οπότε δύσκολα ο μέσος πολίτης μπορεί να έχει και ολική θέαση του πεδίου.

  Κατά βάση όμως αυτές οι συγκρούσεις είναι βαρετές. Ναι, βαρετές, και είναι βαρετές γιατί συνομιλούν με το παλιό και μόνο. Προσέξτε, δεν είναι ιστορικές, δεν αντλούν επιχειρήματα από την ιστορία για να φέρουν διδάγματα για το σήμερα, αλλά χρησιμοποιούν τον παλιό τρόπο, τις παλιές διαχωριστικές γραμμές, ακόμα και το παλιό ύφος και λεξιλόγιο. Γιατί το κάνουν; Γιατί δεν έχουν άλλες λύσεις, δεν μπορούν αλλιώς.

  Άλλωστε η δημοκρατία στην Ελλάδα, είναι μεν πάντα ζωηρή και ένθερμη, στηρίζεται όμως σε ένα πολιτικό σκηνικό που δεν έχει μάθει την ανοιχτή κοινωνία και την έκθεση στις νέες ιδέες. Η πολιτική στην Ελλάδα ιστορικά θέλει να καθορίζει τη δημοκρατία και να καθοδηγεί τον πολίτη και όχι να συνομιλεί, να εμπνέεται και να αφήνεται στις αλλαγές των καιρών.

  Υπάρχει εναλλακτική; Δύσκολα όσο δεν δρα και ο πολύς κόσμος.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη»

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη», λέει ο Χ. Χαρίσης

  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έγγραφα και οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30

  Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα τίθεται από το Σάββατο σε ισχύ για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο κινδύνου   

  Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα

  Ανίχνευση κορωνοϊού μεν, αλλά και χωρίς ίχνη περιοχές που είχαν δώσει θετικό σήμα παλιότερα

  Στο επίκεντρο το «κοκκίνισμα» των Ιωαννίνων

  Συζήτηση εφ' όλης της ύλης στο περιφερειακό συμβούλιο

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.