Δευτέρα 21.09.2020
More

  Αποχρώσεις- Μην τα ρίχνουμε όλα στην ατομική ευθύνη

  Κυριακή πρωί στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην πλατεία Πάργης. Λίγος κόσμος στο δρόμο, αλλά μέτρησα τέσσερις με μάσκα. Δεν χρειάζεται μάσκα σε αυτές τις συνθήκες γιατί δεν υπήρχε συνωστισμός, αλλά τις φορούσαν κυρίως ηλικιωμένοι και περπατούσαν πηγαίνοντας στις δουλειές του.

  Στο σούπερ μάρκετ το Σάββατο επίσης φορούσαν όλοι τις μάσκες τους, κάτι που δεν ίσχυε μία εβδομάδα.

  Ο κόσμος πειθαρχεί. Φοβάται σίγουρα, αλλά θέλει και να συμβάλλει, αυτά είναι τα κίνητρά του. Και είναι οι περισσότεροι αυτοί που κινούνται έτσι.

  Υπάρχει κι ένας, όχι μικρός αριθμός πολιτών που θεωρεί ότι ο ιός είναι κατασκευή, οπότε τηρούν τα μέτρα με μία δική τους λογική, ανάλογα με τις φοβίες τους. Αυτοί κάνουν πολύ κακό γιατί δημιουργούν σύγχυση ως προς τι πρέπει να γίνει.

  Και υπάρχει και το μικρότερο ποσοστό όσων πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός και βέβαια δεν τηρούν τα μέτρα.

  Η γενική εικόνα πάντως δεν είναι τόσο κακή όσο παρουσιάζεται όταν υπάρχουν εξαιρέσεις σαν τις συναθροίσεις των νέων ή τα προβλήματα από γάμους που παρουσιάστηκαν. Αυτό έχει σημασία να διατυπώνεται ώστε να υπάρχει και μία εξισορρόπηση της κριτικής που ασκείται δημόσια και να αποδίδονται οι ευθύνες με την αναλογία που τους επιτρέπει.

  Το κυριότερο, να μην καταλήγουν όλα στην ατομική ευθύνη.

  Τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι την κεντρική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και η Πολιτεία. Η αυστηροποίηση των μέτρων στις εισόδους της χώρας, όπως στην Κακαβιά, δείχνει και το τι έπρεπε να γίνει για παράδειγμα νωρίτερα.

  Από την άλλη, δεν πρέπει να μετατρέπονται και τα πάντα σε πολιτικό πρόβλημα, ούτε βέβαια να γίνουν ζητήματα για εισαγγελείς και δικαστήρια. Μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να μειώσει λίγο τον αλαζονικό λόγο τύπου σας σώσαμε από την πανδημία που αναδύεται από κάποιες τοποθετήσεις για την καραντίνα, η δε αντιπολίτευση να γίνει πιο ουσιαστική και να μην προσπαθεί να κερδίσει οφέλη από τακτικές αντίθεσης, γιατί ο κόσμος δεν έχει και πολύ όρεξη.

  Το κυριότερο είναι να ενισχυθούν οι άνθρωποι στον αγώνα που κάνουν. Να στηριχθεί η Υγεία, να προστατευθεί η εργασία και η επιχειρηματικότητα. Αυτές είναι μεγάλες προκλήσεις.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Συνελήφθη ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του- Κατέληξε ο 40χρονος συγχωριανός

  Συνελήφθη πριν από λίγο στη γέφυρα του Σκεπαστού, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Μυρσίνη Πρέβεζας, ο δράστης που πυροβόλησε τον αδερφό του και άλλον έναν συγχωριανό το Σάββατο

  Επιδημία…καταλήψεων στα σχολεία- 18 στην Ήπειρο

  «Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην μας αγγίζει, ευτυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτή των καταλήψεων», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης

  Τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός»

  Παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις πληγείσες από τον κυκλώνα περιοχές

  Ο Δήμος Ιωαννιτών στην εποχή της ΙΡΙΔΑΣ

  Σε πλήρη εφαρμογή και λειτουργία βρίσκεται από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ»

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.