Κυριακή 24.10.2021
More

  Αποχρώσεις- Μονιμότερες αποστάσεις στην κοινωνία της πανδημίας 

  Περπατώντας στην πόλη καταλαβαίνεις και τις αποστάσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Ειδικά το θέμα του εμβολίου είναι σαν να διόγκωσε πολύ περισσότερο διαφορές που προϋπήρχαν και αποκάλυψε με καθαρότερο τρόπο όσες δεν διαφαίνονταν εύκολα.
  Ακούς πολύ κόσμο να ασχολείται με τα τεστ. Πότε πρέπει να τα κάνει, πόσο κοστίζουν και γιατί έτσι και γιατί αλλιώς και τύπωσε τη βεβαίωση και δεν λειτουργεί η πλατφόρμα κλπ. Και δεν είναι κόσμος που έχει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας και ανησυχεί και αγωνιά πώς θα προστατεύσει την υγεία του. Το αντίθετο, είναι άνθρωποι που έχουν διαγράψει την προοπτική του εμβολιασμού τους, σαν μην τους αφορά. Κάποιους τους καταλαβαίνεις και από το ότι φορούν χαμηλά στο λαιμό τη μάσκα ή την άνεση που έχουν να κινούνται χωρίς μέτρα στον δημόσιο χώρο. Κάποιοι άλλοι πάντως τηρούν τα μέτρα με ευλάβεια πιστεύοντας ότι αυτά αρκούν μαζί ίσως με μία καλή διατροφή για το ανοσοποιητικό.

  Υπάρχει και ένας κόσμος που δεν πιστεύει ότι υπάρχει καν πανδημία, αλλά δεν το πολυλένε, ειδικά αν καταλάβουν ότι δεν είσαι από τη δική τους πλευρά. Με αυτούς υπάρχουν πια οριογραμμές που επηρεάζουν και τις κοινωνικές συναναστροφές ακόμα ακόμα, αφού πλέον δεν κάνουν παρέες με όσους είναι υπέρ του εμβολιασμού.

  Μετά είναι όσοι τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα, ίσως κα περισσότερο ακόμα, περιμένουν τη σειρά τους για την 3η δόση και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να φύγει αυτό το κακό και να ζήσουν όπως πριν και με ασφάλεια.
  Και είναι και κάμποσοι που έχουν κάνει το εμβόλιο, τηρούν τα μέτρα αν χρειαστεί, αλλά γενικώς δεν δίνουν και μεγάλη σημασία πιστεύοντας ότι ίσως να υπάρχουν και υπερβολές με τις καραντίνες και τις απαγορεύσεις.

  Πρόκειται για ένα πολύχρωμο μωσαϊκό συνεπώς στο οποίο φαίνονται πια οι οριοθετήσεις. Υπέρ του εμβολιασμού είναι οι περισσότεροι και αυξάνουν έστω κι αργά, πειθόμενοι ειδικά από παραδείγματα του περίγυρού τους που βλέπουν να πιάνουν τα εμβόλια.  Παρ’ όλα αυτά, οι αποστάσεις που δημιουργούνται δεν είναι βέβαιο ότι θα μειωθούν μέσα στο χρόνο και όταν έρθει η επόμενη μέρα. Ήδη διαφαίνονται μονιμότερα σημάδια αποκλίσεων μέσα στην κοινωνία της πανδημίας.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ