Σάββατο 31.07.2021
More

  Αποχρώσεις- Να χαίρεσαι με το αυτονόητο

  Βλέπω σχόλια αρκετών που εντυπωσιάζονται από την καλή λειτουργία του συστήματος εμβολιασμού. Κάποιοι βέβαια σχολιάζουν θετικά γιατί έτσι στηρίζουν και την κυβέρνηση που ψήφισαν, κάπως σαν να θέλουν να δείξουν ότι κάναν σωστή επιλογή. Ο καθένας βλέπει πάντα τον κόσμο μέσα από τα δικά του γυαλιά και οι λιγότεροι μπορούν να υπερβούν και τον εαυτό τους και τη συγκυρία.

  Όμως όντως το σύστημα εμβολιασμού λειτουργεί καλά και αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία. Αν παραβλέψεις τις δόσεις που καταστράφηκαν ή τον φόρτο που δέχεται η πρωτοβάθμια υγεία που ανέλαβε και μέρος της ευθύνης, μπορείς όντως να δηλώνεις εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία κλείνεις ραντεβού ή την ευγένεια του προσωπικού που σε εμβολιάζει. Κάμποσοι βέβαια θα είχαν την ευκαιρία να δουν ότι το προσωπικό στα Κέντρα Υγείας π.χ. είναι ευγενικό και στις κανονικές καταστάσεις, όταν υποδέχονται τον κόσμο που είναι άρρωστος, αλλά δεν πολυπάνε γιατί έχουν τον γιατρό τους στον ιδιωτικό τομέα. Και καλά κάνουν προφανώς.

  Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα πολλά επιφωνήματα χαράς, είναι ότι μοιάζει να αποδεχόμαστε ότι το κράτος λειτουργεί καλά μόνο σε λίγες στιγμές ενώ δεν μπορούμε και να διαχωρίσουμε και τις ανακαλύψεις μας από την κομματική μας προτίμηση. Όμως το κράτος λειτουργεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις καλά και πολλοί πολίτες το αναγνωρίζουν ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν.

  Τώρα, αν κάποιος που εμβολιάστηκε χαίρεται τόσο, ας του συγχωρήσουμε τη μια κάποια έκπληξη που συνάντησε ένα λειτουργικό Δημόσιο. Θέλουμε την καλή φήμη για τον εμβολιασμό για να εμβολιαστούν και άλλοι πολλοί. Όταν θα έρθουν βέβαια και τα πολλά εμβόλια.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ