Τρίτη 01.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Να εκφραστεί η κοινωνία

  Υπάρχουν μέσα στην κοινωνία κάποιες ομάδες ή πρόσωπα που μπορούν και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα;

  Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από όσο νομίζει το κομματικό σύστημα ή τα ΜΜΕ. Όμως δεν συντονίζονται και δεν αυτοοργανώνονται ώστε να έχουν και επιρροή και δυνατή φωνή.

  Η μετατροπή δε των μεγάλων κομμάτων σε έναν μηχανισμό επαγγελματικών στελεχών που αυτοαναφέρονται και αγωνίζονται για την ατομική τους καριέρα, δεν ευνοεί προφανώς και την κοινωνική συμμετοχή.

  Με ένα κράτος που δεν προστατεύει οργανωμένα τα κοινωνικά συμφέροντα, αλλά ευνοεί μόνο τις ατομικές επιδιώξεις και την πρόοδο των ισχυρών, και με τα κόμματα απομονωμένα μέσα στο πλέγμα εξουσίας που αλληλοτροφοδοτούν, καταλήγουμε σε μία άναρχη κατάσταση ανισοτήτων και αυθαιρεσίας που αυξάνει υπέρμετρα την καθημερινή διακινδύνευση και όλο και περισσότερο γεμίζει τους ανθρώπους με απόγνωση, φόβους και διαρκή ανησυχία. Πάνω σε αυτό το έδαφος άλλωστε, ιστορικά γεννιώνται και τρέφονται τα τέρατα.

  Και τελικά σήμερα είναι πολύ πιο αναγκαίο να βρεθούν τρόπου να εκφραστεί η κοινωνία και να εμπλουτιστεί η δημοκρατία μας, παρά το ποιο κόμμα θα κυβερνά και τι γίνεται στις εκλογές.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ο φάκελος της Περιφέρειας για την οδική σύνδεση Ιόνια Οδός-Κακαβιά

  Ολοκληρωμένος φάκελος κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο 

  Αλλάζει το κέντρο της πόλης, προς δημοπράτηση νέοι κόμβοι

  Προς υλοποίηση τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Ιωαννιτών

  Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις γιορτές

  Την Παρασκευή αναμένεται το μήνυμα του πρωθυπουργού

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.