Δευτέρα 21.06.2021
More

  Αποχρώσεις- Να στέκεσαι όπως είσαι

  Αν έχεις μία άποψη και νομίζεις ότι έχεις δίκιο και θέλεις να την ενισχύσεις, δεν αναζητάς στηρίγματα “απέναντι”. Δεν αξιοποιείς τα πάντα για το σκοπό σου. Δεν συναγελάζεσαι με ακροδεξιούς, λαϊκιστές, ρατσιστές διεφθαρμένους, φτηνιάρηδες και αλαφριούς, μόνο και μόνο γιατί αυτό σε βολεύει κάποια στιγμή.

  Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα ποτέ. Δεν φτιάχτηκε ο κόσμος όλος μόνο και μόνο για να στηρίζεις τη δική σου θέση. Κι αν όντως πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και ότι χρειάζεται το σύμπαν να ακούσει τη θέση σου, κάθεσαι μόνος σου στη μέση στο παζάρι και τη λες δυνατά. Όλα τα άλλα είναι κουτοπονηριές και συμφέροντα, που όσο περνάνε και τα χρόνια, αποδεικνύονται κι αυτά λίγα για να σε στεριώσουν.

  Αν δεν έχεις έρμα, δεν στέκεσαι έτσι κι αλλιώς… Κι αυτό ισχύει και για τα τοπικά μας θέματα και για τα εν Αθήναις… Αυτό ειδικά που μας έμαθε η κρίση είναι ότι αν δεν πούμε με ειλικρίνεια τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε, δεν θα βρούμε την έξοδο, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Και το ζήτημα πια δεν είναι να πλασαριστούμε, να υποδυθούμε μια κάποια επιτυχία και να παίξουμε έναν ρόλο, αλλά να σταθούμε και να αναγνωριστούμε ως αυτό που είμαστε. Μεγάλη επιτυχία είναι πια να είσαι αυτό που φαίνεσαι.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ