Κυριακή 27.09.2020
More

  Αποχρώσεις-Ο Δήμος να φτιάξει ένα Παρατηρητήριο έργων

  Ποιος θα ήταν ο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να παρακολουθεί ένας φορέας όπως ο Δήμος, την πορεία των έργων του; Να έχει διαθέσιμο και αναρτημένο ένα Παρατηρητήριο που να το τροφοδοτεί με τις απαραίτητες τεχνοκρατικές πληροφορίες. Προτάθηκε το έργο, εντάχθηκε, συμβασιοποιήθηκε κλπ. Απλές, αλλά πολύ χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται κάθε πολίτης, χωρίς σχόλια, πολιτικές προσεγγίσεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις.

  Κι έτσι θα αποφεύγαμε και τη νέα κόντρα της δημοτικής αρχής με την παράταξη της Τ. Καλογιάννη για τους κυκλικούς κόμβους κατά την οποία περίσσεψε η αντιπαράθεση.

  Γιατί δεν λειτουργούν τέτοια παρατηρητήρια; Γιατί μοιάζει να μην τα θέλει κανένας, ούτε στους δήμους, ούτε στα υπουργεία, ούτε στο κράτος, ούτε πουθενά. Με το ζόρι κρατιέται και η «Διαύγεια» που ευτυχώς θεσμοθετήθηκε και μπορεί μόνος του ένας πολίτης να διαβάσει ένα έγγραφο έστω κι αν είναι γεμάτο από μη κατανοητές αναφορές σε νόμους, ΚΥΑ, αποφάσεις και εγκυκλίους. Τόσο ώστε αν κάποιος τολμήσει μια φορά να αναρωτηθεί δημόσια τι ακριβώς διαβάζει, του απαντούν οι θεσμικοί φορείς με άλλες τόσες εγκυκλίους και νόμους για του δείξουν ότι δεν κατάλαβε καλά.

  Το πρόβλημα που έχει σήμερα η Διοίκηση, ειδικά οι Δήμοι είναι ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν απλά. Ακούγεται… απλό αυτό το «απλά», αλλά είναι ουσιαστικό.

  Οι δήμαρχοι έχουν συνήθως να σηκώσουν ένα τεράστιο γραφειοκρατικό βάρος που μοιάζει να είναι έτσι φτιαγμένο ώστε  να εμποδίζει το έργο των Δήμων. Αλλά και το πολιτικό δυναμικό των Δήμων προέρχεται συνήθως μέσα από τα κομματικά πλαίσια και είναι μαθημένο στην κομματική αντιπαράθεση.

  Την ίδια στιγμή, ο πολίτης που δεν έχει δρόμο, αποχέτευση ή πλατεία στη γειτονιά του, θέλει απλές πληροφορίες για το πώς θα αλλάξει η καθημερινότητά του. Και δεν τις βρίσκει.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.