Παρασκευή 04.12.2020
More

  Αποχρώσεις- Ο φόβος της αδύναμης θέσης

  Πριν από αρκετές ημέρες όταν είπα σε έναν περιορισμένο κύκλο φίλων ότι εγώ δεν πρόκειται να πάω εν μέσω καραντίνας στην πορεία του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων πρόληψης τα οποία κατανοώ και σέβομαι, συνάντησα μια κάποια δυσπιστία, όχι τόσο για την έκφραση αυτής καθ’ αυτής της διαφωνίας, όσο για το αν χρειάζεται να τη συζητάμε και δημόσια, πιο ανοιχτά τη διαφωνία μας.

  Έχω μία αίσθηση συχνά ότι δεν μας είναι εύκολο να πάμε κόντρα στο ρεύμα, να διατυπώσουμε ότι τόσο μία ναρκισσιστική διαφωνία ή αντίθεση, όσο μία προσωπική απόχρωση, κάτι που μας διαφοροποιεί από το ρεύμα. Δεν είναι ακριβώς ένα κλίμα αυτολογοκρισίας, αλλά ο φόβος ότι μπορεί να μείνουμε μόνοι αν εκφραστούμε τόσο ανοιχτά που θα αποκαλυφθεί ότι είμαστε μειοψηφία ή απομονωμένοι.

  Το πιο δύσκολο είναι να εκφράσουμε τους φόβους μας, τις αδυναμίες μας, τις ανάγκες μας για ένα παρηγορητικό βλέμμα μια μία συμπαράσταση. Όμως είναι ακριβώς αυτή η περίοδος που πρέπει να εκφραζόμαστε πιο ανοιχτά. Αν το κάνουμε θα δούμε ότι δεν είμαστε και τόσο μόνοι όσο νομίζουμε, ότι δεν είναι αδύναμη η θέση μας. Το αντίθετο κάποιες φορές…

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  14 νέα κρούσματα στην Ήπειρο-12 στα Ιωάννινα

  Στα 14 ανέρχονται τα νέα κρούσματα στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

  1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι και 98 νεκροί

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Δωρεά οργάνων στο ΠΓΝΙ

  Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια πραγματοποιήθηκε στο ΠΓΝΙ

  Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

   Οι εισηγήσεις των ειδικών, οι πιθανές ημερομηνίες

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.