Παρασκευή 23.10.2020
More

  Αποχρώσεις- Ο κόσμος ανταποκρίνεται

  Το αν θα πάμε σε μία νέα γενικευμένη καραντίνα κανείς δεν το γνωρίζει. Άλλωστε μία τέτοια απόφαση είναι τόσο δύσκολη για την Πολιτεία, που αν έρθει θα σημαίνει ότι θα είναι και δύσκολα τα πράγματα με την πανδημία, οπότε θα έχουμε κι άλλα να σκεφτόμαστε. Όμως κανείς μας δεν θέλει να κλειστεί μέσα. Κι όχι μόνο γιατί ξέρουμε πόσο βαριές είναι οι συνέπειες στην οικονομία, αλλά και γιατί κατανοήσαμε την άνοιξη, πόσο επώδυνη μπορεί να γίνει η απομόνωση, η αποξένωση. Πόσο να αποφύγεις τη ζωή, για να την προστατεύσεις.

  Αντίθετα, οι άνθρωποι δείχνουν προθυμία να συμμετάσχουν στην αλλαγή της κατάστασης. Αυτό σημαίνει η μεγάλη συμμετοχή στα μαζικά τεστ στην πλατεία. Σημαίνει, θέλω να ελεγχθώ για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους οικείους μου. Είναι μία κίνηση προς τα εμπρός. Και μπορούμε να κάνουμε και μία παραλληλία με την επίσης μεγάλη επιτυχία που είχαν όλες οι αιμοδοσίες που έγιναν πάλι στην πλατεία και άλλους δημόσιους χώρους την προηγούμενη περίοδο. Ο κόσμος έβγαινε έξω για να συνδράμει στην έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία.

  Το έχουμε δει όλο αυτό το μακρύ διάστημα της ανησυχίας. Οι άνθρωποι, ο πολύς κόσμος ανταποκρίνεται και στις συστάσεις και στα μέτρα και στο κάλεσμα για συμμετοχή. Είναι ίσως ένα από τα πιο ωραία και πιο σημαντικά για το μέλλον αποτελέσματα αυτής της κατά τα άλλα τόσο δύσκολης κατάστασης.

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη»

  «Η πανδημία δεν σταματά τον καρκίνο, ο καρκίνος σταματά μόνο με την πρόληψη», λέει ο Χ. Χαρίσης

  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έγγραφα και οι εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις μετά τις 00:30

  Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα ξημερώματα τίθεται από το Σάββατο σε ισχύ για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο πορτοκαλί και κόκκινο επίπεδο κινδύνου   

  Θετικά και αρνητικά νέα από τις αναλύσεις στα λύματα

  Ανίχνευση κορωνοϊού μεν, αλλά και χωρίς ίχνη περιοχές που είχαν δώσει θετικό σήμα παλιότερα

  Στο επίκεντρο το «κοκκίνισμα» των Ιωαννίνων

  Συζήτηση εφ' όλης της ύλης στο περιφερειακό συμβούλιο

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.