Πέμπτη 28.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Ο Μανώλης Γλέζος και η πατρίδα του καθενός μας

  Τελευταία φορά και πρώτη που μίλησα από κοντά με τον Μανώλη Γλέζο ήταν στο Ξενία μετά από μία συνέντευξη τότε που άρχιζε η διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ.

  Καθίσαμε στο σαλόνι μετά με τον Γιάννη Μπανιά. Ο Γιάννης έλεγε τότε κάτι λίγο περίεργο για τα πολύ αριστερά αυτιά μας, ότι πρέπει η αριστερά να είναι «γειωμένη» στην πραγματικότητα. Το έλεγε και δημόσια αν και δεν νομίζω ότι το καταλάβαινε η αριστερά των στελεχών που προετοιμαζόταν τότε για την εξουσία…

  Ο Γλέζος είχε έναν πολύ πολιτικό τρόπο και ταυτόχρονα προσωπικό, στο πώς μιλούσε. Θυμήθηκε κάποιες περιοδείες παλιότερα στην Ήπειρο, τον ρώτησα για τα μαρτυρικά χωριά, μιλούσε για μία πιο ανοιχτή συμμαχία για την αριστερά τότε, με ρώτησε διάφορα για να δει τι γίνεται, ένας άνθρωπος ενεργός, πάντα έτοιμος, ένας πολιτικός βγαλμένος μέσα από την τριβή του λαού, ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους.

  Μετά όλα έτρεξαν πολύ γρήγορα, όλα άλλαξαν πολύ και γρήγορα, πέθανε ο Μπανιάς και ήταν ο δεύτερος δημόσιος άνθρωπος που έκλαψα για τις δικές μου συναρτήσεις απώλειας (ο άλλος ήταν ο Άγγελος Κίτσος από ένα άλλο φάσμα της ζωής μου), σήμερα νιώθουμε ότι ζούμε το τέλος του κόσμου που ξέραμε, αλλά οι μεγαλύτεροι από εμάς θα μας πουν ότι πολλές φορές έζησαν ιστορικές αλλαγές και μεταίχμια.

  Η απώλεια του Μανώλη Γλέζου, αυτού του μεγάλου Ευρωπαίου ήρωα του αντιφασιστικού αγώνα κατά των Ναζί, μας επιτρέπει σήμερα, τώρα που νιώθουμε μετέωροι και αβέβαιοι για το μέλλον, να δώσουμε ένα σταθερό σημάδι, να δώσουμε περιεχόμενο στη λέξη πατρίδα και στο τι φέρνει μεταξύ άλλων πολλών, στο νου μας η αναφορά στον ελληνικό τρόπο σκέψης και ζωής.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.