Τρίτη 28.06.2022
More

  Αποχρώσεις- Οι εκλογές χωρίς απαντήσεις 

  Σε ένα χρόνο από τώρα θα έχομε μπει στον αστερισμό των τοπικών εκλογών και σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο θα γνωρίζουμε και τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

  Ηδη έχουμε μπει και στον αστερισμό των εθνικών εκλογών που θα γίνουν είτε το φθινόπωρο ως πρόωρες είτε την άνοιξη σε πιο κανονική περίοδο.

  Η αναστάτωση θα είναι δεδομένη, σε μία εποχή όμως που τίποτα δεν μοιάζει κανονικό, και όλα δείχνουν να μετεωρίζονται μεταξύ συχνά πρωτόγνωρων καταστάσεων.

  Το διάστημα ως τις τοπικές εκλογές, μοιάζει μεγάλο αλλά δεν είναι. Αρκεί να το συγκρίνουμε με το ήδη μεγάλο διάστημα τριών χρόνων που διανύθηκε. Πότε πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια.

  Αν θέλουμε να αναδείξουμε έναν στοιχείο απολογισμού αυτών των τριών χρόνων που θα επηρεάσει και την επόμενη τετραετία, θα ήταν αυτό των διαχωρισμών.
  Δεν έγιναν οι διαχωρισμοί εκείνοι, δεν μπήκαν τα όρια, δεν τέθηκε το πλαίσιο επιλογών που θα κρίνει το μέλλον.

  Πλην ίσως κάποιων γενικόλογων που έχουν περισσότερο χαρακτήρα ευχολογίων.

  Πολύ χαρακτηριστικό το ζήτημα του περιβάλλοντος. Ενώ όλοι δηλώνουν υπέρ των πράσινων πολιτικών κι ακούς από παντού για πράσινες μεταβάσεις και προστασία του περιβάλλοντος, λίγα έχουν γίνει ως προς τα όρια αυτών των πολιτικών.
  Παράδειγμα: Να χτίσουμε κι άλλο γύρω από τη λίμνη, ή να μην χτίσουμε; Και πόσο να χτίσουμε;
  Παράδειγμα: Να αυξηθούν κι άλλο τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης ή να μειωθούν;

  Τέτοια ερωτήματα έχουν πολλές απαντήσεις και εμπλέκονται βέβαια πολλές παράμετροι. Αλλά όταν θέλεις να κάνεις πολιτική, θα πρέπει να έχεις και μετρήσιμες απαντήσεις. Γιατί πέρασαν και 20 και 30 χρόνια που τα συζητάμε οπότε κάτι θα έπρεπε να έχουμε απαντήσει.
  Αλλά ως συνήθως, θα μπουν οι απαντήσεις στο συρτάρι για μετά τις εκλογές. Και μετά βλέπουμε.

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ