Κυριακή 31.05.2020
More

  Αποχρώσεις- Οι εναλλακτικοί κόσμοι των νέων

  Μην τα βάζουμε τα παιδιά και τους νέους στο ίδιο παράθυρο με εμάς τους μεγαλύτερους. Κοιτάνε προς άλλες μεριές, άλλα τοπία.

  Έχουν βρει τον τρόπο τους, έχουν άλλη προσέγγιση για όσα συμβαίνουν και όσα πρέπει να κάνουν.

  Τα πιο πολλά νέα παιδιά αυτές τις μέρες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα περιορισμού, με περισσότερη ενάργεια από τους γονείς τους, τους οποίους και συμβουλεύουν ανάλογα όταν πρώτοι εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους για τον εγκλεισμό. Και παίζοντας την τεχνολογία της διαμοίρασης και της διασύνδεσης στα δάχτυλα, μπορούν και αντιμετωπίζουν το «μένουμε σπίτι» με πολύ πιο αποτελεσματικούς τρόπους από εμάς.

  Αυτό που δεν πιάνουμε εύκολα όσοι έχουμε περάσει τα 40 και τα 50, είναι ότι οι νέοι σήμερα δημιουργούν διαφορετικές πραγματικότητες και εναλλακτικούς κόσμους που τους επιτρέπουν να βιώνουν πιο ήπια την κατάσταση της απόστασης. Και αναπόσπαστο κομμάτι των κόσμων αυτών, που λειτουργούν πολύ πριν από τη σημερινή κρίση, είναι η διαρκής επικοινωνία και σύνδεση από απόσταση. Ξέρουν να στήνουν γέφυρες, όπως αναπνέουν. Και μακάρι να συνεχίσουν να τις γεμίζουν με περιεχόμενο δικό τους, πλούσιο και ζωντανό. Μέχρι να έρθουν και οι καλύτερες μέρες εκεί έξω.

  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Από το Τμήμα Μετάφρασης στο Τμήμα Λογιστικής!

  Θέματα φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ηγουμενίτσα) ρυθμίζει το άρθρο 102 του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που κατατέθηκε στη Βουλή

  Φειδωλός και συγκρατημένος ο Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλης

  Σύσκεψη με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσία...

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του Σαββατοκύριακου.

  Αυστηροποίηση των ποινών για τους κανόνες ΠΟΠ

  Η αυστηροποίηση των ποινών για όσους παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων ΠΟΠ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο

  Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

  Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.